Анастасія Рожковська і Данило Самусь: розглядаємо для вступу тільки спеціальності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

17 липня 2023 року

Вступна цьогорічна кампанія у Національному університеті біоресурсів і природокористування України триває і серед вмотивованих, цілеспрямованих молодих людей, які визначаються зі своїм майбутнім є багато таких, що обрали, з-поміж інших, саме наш славетний заклад вищої освіти.

Сьогодні ми спілкуємося з двома вступниками, які демонструють повну впевненість щодо свого вибору майбутньої професії.
Знайомтесь: Анастасія Рожковська та Данило Самусь.

Вітаємо вас. Розкажіть, будь ласка, про себе.
Анастасія: Я закінчила 11-й клас середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 286 м. Київ. Прекрасний заклад освіти з високою корпоративною культурою, дружньою атмосферою і якісною освітою, який для мене назавжди залишиться в моєму серці як такий, що всіляко розвинув мене як особистість, виховав у мене лідерські якості і постійну потребу самовдосконалюватися.

 

Данило: Я закінчив 11-й клас гімназії «Києво-Могилянський колегіум» (м. Київ). Мав поглиблені курси гуманітарних наук і як колегіант вивчав англійську та німецьку мови. Хочу сказати, що освітній процес у гімназії активно сприяв моїй дослідницький роботі, що за час навчання максимально розвинуло мої індивідуальні здібності. З приємністю буду згадувати про навчання в цьому закладі, оскільки були створені прекрасні для навчання умови – навчальні кафедри гімназії оснащені необхідними навчальними посібниками та приладдям для реалізації сучасних методик навчання. Насамперед персональними комп’ютерами з інтерактивними дошками та тотальним зв’язком з мережею Інтернет і ін. Сумуватиму за класними уроками і насиченими лекціями прекрасних педагогів закладу.

Шановні, поясніть, будь ласка, чим був зумовлений ваш вибір майбутньої освітньої програми (спеціальності), за якою ви бажаєте здобувати освіту.

Даниле, особливо нас цікавить такий контраст щодо твого вибору – після здобуття гуманітарної освіти в гімназії «Києво-Могилянський колегіум» ти обираєш освітню програму (спеціальність) технічного спрямування. Чому?

Данило: Я і сам від себе такого не очікував, щоб так кардинально змінити профіль навчання. Але війна змінила нас всіх і мене також. Війна продемонструвала дуже важливу річ: енергетична безпека України повинна бути обов’язковим атрибутом нашої країни. Енергетична безпека України – це впевненість у наявності, доступності та можливості стабільно отримувати паливо та енергію належної якості як щодня за звичайних умов, так і у випадку за надзвичайних обставин. Іншими словами, це захищеність держави, її громадян та економіки від дефіциту енергії. У якійсь момент я це дуже глибоко усвідомив, що і стало причиною мого такого «развороту» в бік спеціальностей енергетичного спрямування. На сьогодні я маю стійке бажання вступити до Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, обравши освітньо-професійну програму «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» (спеціальність 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка») за освітнім ступенем «Бакалавр».

Анастасія: У мене вийшло трохи по-іншому. Другом моєї родини є доцент кафедри фізики цього ж інституту Ярослав Олександрович Гуменюк, який вміє доводити і переконувати. Завдячуючи йому я в свій час звернула увагу на спеціальності Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження і, в принципі, мій вибір на сьогодні практично зроблено. На сьогодні я серед інших спеціальностей університету розглядаю можливість вступу на бакалаврську освітньо-професійну програму «Теплоенергетика» (спеціальність 144 «Теплоенергетика»).

А що ви очікуєте від навчання?
Анастасія: По-перше, мені дуже імпонує атмосфера студентського містечка (кампусу). Дуже приємно бути на території закладу, де все впорядковано, прекрасна територія, ботанічний сад, компактно розташовані корпуси університету. Це мене дуже подобається – я відчуваю якусь родинність між студентами в цьому закладі. По-друге, я декілька раз була в навчальних аудиторіях. Вони на мене справили потужне позитивне враження – наявність різноманітних установок, студентських розробок, а також комп’ютеризація аудиторій – без сумніву, вона на висоті. Саме тому очікую від навчання особистого розвитку, в першу чергу, свого становлення як професіонала енергетичної галузі, в другу, і, безперечно, приємного спілкування з викладачами, студентами тощо.
Данило: Я поділяю думку Анастасії щодо особливої атмосфери закладу. Так, декілька днів тому за домовленістю між доцентом кафедри фізики Грудиніним Б. О. і завідувачем кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І. І. Мартиненка професором Лисенком В. П. для мене було організовано екскурсію навчальними аудиторіями кафедри. Дуже вразила мене технічна оснащеність аудиторій і, без сумніву, приємна комунікація зі мною викладачів кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І. І. Мартиненка. Хочу подякувати за увагу до себе і надану цікаву інформацію. В процесі навчання я хочу розвинути вміння розв’язувати складні спеціалізовані задачі з комп’ютерних наук. Сподіваюся, що доля буде схильною до мене і я стану студентом НУБіП України.

Добре. Ви знаєте, що в НУБіП України є прекрасні спортивні традиції, працює багато секцій. Де саме в цьому форматі ви можете прикласти власні зусилля?
Данило: Мені подобається грати в командні види спорту, наприклад футбол. Саме тому я з радістю братиму участь у студентських змаганнях із даного виду спорту.
Анастасія: Я дуже люблю займатися чимось новим для себе, креативним. Обожнюю туризм і, безперечно, постійно брала участь у різних спортивних змаганнях. Маю декілька грамот за особливі досягнення у вивченні фізичної культури. Саме тому я з радістю братиму участь у студентських змаганнях із різних виду спорту.

 

Дякуємо за приємну розмову і будемо раді бачити вас, Анастасія і Данило, серед здобувачів освіти першого курсу Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

Розмовляли
Борис Грудинін та Ярослав Гуменюк
доценти кафедри фізики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook