ДРУГИЙ ТИЖДЕНЬ НАВЧАЛЬНО-ОЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-БУДІВЕЛЬНИКІВ НА КАФЕДРІ НАДІЙНОСТІ ТЕХНІКИ

14 липня 2023 року
 
З 3 липня по 7 липня 2023 року студенти 1 курсу, спеціальності БЦІ-2204, що навчаються за спеціальністю «Будівництво і цивільна інженерія» на кафедрі надійності техніки, факультету конструювання та дизайну, проходили навчально-ознайомчу практику з будівництва під керівництвом доцентів Павла Попика та Юлія Ревенка. Під час практики вони ознайомилися з різними аспектами будівельних технологій включаючи теми: 
  1. Паяння полімерних труб.
  2. Підготовка арматурних конструкцій.
  3. Нормування робіт в будівництві.
На початку другого тижня навчально-ознайомчої практики студенти  ознайомилися з основними принципами і технікою паяння полімерних труб. Заняття проводив майстер виробничого навчання Деркач А.О. Вивчили різні типи полімерів та їх властивості, досліджували, які можуть бути паяні, а які не можуть.Паяння полімерних труб є широко застосовуваним методом у різних галузях, тому студенти, які знають цей процес, набувають важливих навичок і досвіду для подальшої кар'єри.
 
 
Практичне заняття з підготовки арматурних конструкцій дозволило студентам вивчити технології та методи роботи з арматурою, як сталевими, так і композитними матеріалами. Вони ознайомились зі спеціальними інструментами та приладами для армування конструкцій, а також навчились виконувати різні види робіт зі згинання, зварювання, з'єднання та монтажу арматурних виробів. Заняття проводив майстер виробничого навчання Свистуленко О.Г.
Навчально-ознайомчі практичні заняття проходила під керівництвом досвідчених фахівців, які навчають студентів не тільки технічним навичкам, але й правильній організації робочого процесу, дотриманню безпечних технік та норм охорони праці. 
       
           
                     
Під час практики студенти вивчили принципи та методи нормування робіт в будівництві, а також здійснили практичні розрахунки за допомогою спеціальних інструментів. Нормування робіт у будівництві має на меті надати студентам необхідні знання та навички для ефективного планування та організації будівельних проектів. Оволодіння зазначеними знаннями та практичними навичками допомагає зрозуміти, яким чином визначається тривалість виконання робіт, вартість проєкту та кількість ресурсів, які необхідні для його реалізації. Супроводжували роботи завідувач лабораторіями Лисіков  Ю. І. та майстр виробничого навчання Ромась М. Д.,
               
   
Навчально-ознайомча практика для майбутніх інженерів-будівельників на кафедрі надійності техніки за темами «Паяння полімерних труб» та «Підготовка арматурних конструкцій», «Нормування робіт у будівництві» є важливим елементом їх професійної підготовки. Студенти мають змогу набути досвіду роботи на реальних будівельних майданчиках з урахуванням всіх особливостей та вимог безпечності. Крім того, навчально-ознайомча практика розвиває комунікативні навички, навички роботи в команді та вміння ставити перед собою високі професійні цілі.
Окремо дякуємо завідувачу лабораторіями Лисікову Ю. І., майстрам виробничого навчання Деркачу А. О., Ромасю М. Д., Свистуленку О. Г. за високо професійний супровід практики та допомогу студентам. Дякуємо за те, що поділились своїми знаннями та досвідом.
 
Підготувала студентка 1 курс
староста групи БЦІ-2204
 Колода Вікторія 

 
 
 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook