Анастасія Колибаба із Таращі: моя майбутня професія – бухгалтер, мій університет – НУБіП України

18 липня 2023 року
     Анастасія Колибаба, випускниця Таращанського академічного ліцею «Ерудит», обирає спеціальність «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит») та НУБіП України.


      — Як з’явилася ідея вступити на економічний факультет НУБіП України

Я не довго роздумувала над майбутньою спеціальністю, бо моя мама працює бухгалтером, а вибір професії є основою мого щасливого майбутнього життя. Про НУБіП України мені розповів мій знайомий, Вадим Гарбар, який успішно закінчив третій курс економічного факультету спеціальності "Облік і оподаткування. Вадим порекомендував мені для початку відвідати День відкритих дверей економічного факультету та кафедри обліку та оподаткування.
Відвідавши цей профорієнтаційний захід, я дізналася що бухгалтер – одна з найвідповідальніших професій, адже саме в руках цих спеціалістів знаходиться документація з фінансової частини кожного бізнесу. Бухгалтер – професія затребувана. Бухгалтер – це фахівець, який веде та контролює фінансовий стан підприємства згідно з діючим законодавством.
  

     — Ви обираєте професію бухгалтер. Чим обумовлений вибір професії? 

По-перше, як я вже казала це є професія моєї мами, яка дуже задоволена своєю роботою. По-друге, мені дуже хочеться стати дійсно висококваліфікованим і затребуваним на ринку праці фахівцем, який буде корисним людям. Безсумнівним плюсом цієї професії є її необхідність. Немає такої сфери діяльності, де не потрібен би був бухгалтер. Не важливо, велике підприємство або маленька торгова точка на ринку, вам обов'язково доводиться стикатися з податковою інспекцією. Для правильності розрахунків та надання звітів в потрібному вигляді й у чіткі терміни, потрібен грамотний фахівець. Робота бухгалтера прекрасна, високооплачувана, затребувана. Професія бухгалтера зазнає змін, але ніколи не зникне.

       — Як Ваші батьки ставляться до вибору майбутньої професії?

Мої батьки кажуть, що ти сама маєш обирати свою майбутню професію, але і в нинішніх умовах військового стану складно собі уявити навіть найменше підприємство без бухгалтера. Діяльність же великого підприємства просто неможлива без бухгалтерії. Як в умовах розквіту економіки, так і в умовах кризи без представників цієї професії не обійтися, тому й існує на ринку праці постійний попит на бухгалтерів. Єдине, що змінюється з часом, так це вимоги до бухгалтерів, характер та обсяг їх роботи.
 

       — Які маєте захоплення? 

Як і більшість моїх друзів люблю сучасну музику, танці, кіно, а також цікаві подорожі. Із задоволенням допомагаю батькам по господарству.

       — Якими є Ваші очікування від майбутнього навчання та студентського життя? 

Студентські роки – це той час у житті людини, коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатися вперед буде змушувати домагатися успіхів. Також це – доросле й повноцінне та разом із тим дуже цікаве життя.
Наразі, через війну в нашій державі тривожно говорити про майбутнє. Але ми всі твердо знаємо, що перемога неодмінно буде. Обов’язково світло переможе темряву, настане довгоочікуваний мир та Україна буде сильною і незалежною!
У перспективі бачу себе справжнім професіоналом своєї справи, не сумніваюсь, що саме НУБіП України мені в цьому допоможе.

      — Дякую, Анастасія, за розмову та щиро бажаю Вам та всім Вашим друзям, майбутнім абітурієнтам, вступити в обрані навчальні заклади!

 
 
Розмову провів Олег Криворот,
старший викладач кафедри
обліку та оподаткування
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook