Випускниця медичного коледжу Олена Волошина обирає «Соціальну роботу» в НУБіП, тому ще це – ЗДОРОВО!

18 липня 2023 року
 
У нинішній буремний час, коли знецінюється сутність вищої освіти, надзвичайно приємно, коли молодь прагне навчатися, рухатися уперед, маючи за мету особистісне професійне становлення задля розбудови нашої держави.
Тому кожного разу радісно, коли черговий абітурієнт переступає поріг нашого Гуманітарно-педагогічного факультету та подає документи для вступу на спеціальність «Соціальна робота». Цього разу – це Олена Волошина, яка закінчила Комунальний заклад Київської Обласної ради «Обухівський медичний фаховий коледж». 
 
-       Чому обрали саме НУБіП України?
-       Серед розмаїття закладів вищої освіти тільки у місті Київ, важко обрати такий університет, щоб потім не шкодувати. Сайти університетів – яскраві та обіцяють рівною мірою значні перспективи. Але краще вірити враженням інших, ніж обіцянкам. Так от, у мережі TikTok дізналася про НУБіП України від нинішніх студентів, що розповідали класнючі історії захоплюючого навчання. Вразила інформація, що в університеті є власний ботанічний сад та ще й навчання у ньому проходять! Навіть не повірила, тому сьогодні насамперед, як прийшла до університету, спершу поблукала з Ніною Тверезовською парком, щоб переконатися у його навчальному потенціалі. Дійсно, багато навчальних, оснащених локацій із партами та амфітеатрами. Видно, що за партами часто працюють (не через зайві вислови чи подряпини на дерев’яних меблях, а через утоптаність стежок та місць під лавами).
-       Наш університет пропонує до вибору різноманіття спеціальностей. Чому обрали саме соціальну роботу?
-       У виборі спеціальності «соціальна робота» також зіграла роль мережа TikTok: якось побачила кілька відео ваших студентів. Їхні очі так світилися запалом студентського життя, що самій захотілося неодмінно стати частиною цієї спільноти. Була приємно вражена тим, що на цій спеціальності вивчаються такі навчальні дисципліни як «Валеологія і вікова фізіологія», «Основи медичної психології», «Медико-етичні аспекти соціальної роботи». Адже закінчивши медичний коледж, мені приємно буде закріпити отриманні знання. Зважаючи на війну в Україні, соціальна робота буде ще довго затребуваною у вітчизняному просторі професій… Допомога людям – це не хобі, а діяльність, що потребує високої кваліфікації, аби не помилитися… Коли ж переступила поріг приймальної комісії, то одразу відчула приклад тієї людської доброти, що випромінюється очільницею спеціальності – Іриною Віталіївною. Разом із Вікторією Андріївною вони оточили мене такою увагою та турботою, що виникло відчуття душевної єдності з цими людьми і бажання залишитися тут надовго. Соціальне тепло розпочинається у НУБіП України уже з приймальної комісії!
-       Щоб Ви побажали нинішнім абітурієнтам?
-       Бажаю, щоб кожен цьогорічний першокурсник отримав студентський квиток в мирній Україні!
Інтервю брала Інна ОСАДЧЕНКО,
доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook