Для Кірілла Буйвала із Кіровоградщина отримання конкурсного бала 200 є запорукою для здобуття омріяної професії агронома

18 липня 2023 року

Розпочинається найважливіший період для тисяч абітурієнтів України, коли вони мають зробити остаточний вибір, який зумовить їх подальший життєвий і професійний шлях. Сьогоднішня наша розмова із Кіріллом Буйвалом, який системно і виважено підійшов до свого майбутнього навчання. Заздалегідь ознайомившись з інформацією про різні ЗВО, він зробив свій вибір на користь спеціальності 201 Агрономія у НУБіП України. Тим більше приємно і відповідально для колективу факультету, оскільки, отримавши 200 балів із двох предметів НМТ, траєкторія його вступних можливостей є дуже широкою.

Вітаю, Кірілле! Розкажіть коротко про себе.

 Вітаю! Я родом із гарного та затишного містечка Олександрія, Кіровоградської області. Ще до вступу до школи моя мама налаштовувала мене на відмінне навчання, тож протягом усіх 11 років здобуття освіти прийшлося бути відмінником. Найцікавіше те, що мені не треба було довго сидіти вдома вчити правила, теореми тощо, адже більшість матеріалу запам’ятовував на уроках. Завжди з креативністю та відповідальністю ставився до організації різних заходів або ж дорученої мені роботи. Тож моя школа залишилася назавжди в моєму серці з неймовірно теплими спогадами.

 Як минуло НМТ? Чи складно було здати і які результати отримали?

 Як я вже сказав, я був відмінником, тож логічно, що без олімпіад у школі не обходилося. Тому я не хвилювався ні поки йшов на НМТ, ні під час очікування початку тесту, ні під час того, як гортав завдання та ознайомлювався з ними. Були завдання абсолютно нових типів, але мене це не насторожувало, адже після потужних 9 місяців підготовки до НМТ я був упевнений у своїх силах. Трохи страшно було лише натиснути на кнопку «Завершити тест», адже після цього я побачу свої бали, а назад уже шляху не буде. Тож після натиснення на ту кнопку, я дуже зрадів, побачивши наступні результати: українська мова – 200, математика – 187, біологія – 200. Я щиро радий, що увійшов у число вступників, котрі здали два предмети НМТ на 200 балів.

 Щось хотіли би побажати чи порадити майбутнім випускникам?

 Так, звісно. Насамперед, давня приказка: «Ніколи не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні». Вона дійсно працює. Коли я розпочинав свою підготовку до НМТ, то дуже грамотно розподілив увесь матеріал на 9 місяців навчання, аби комплексно пройти всі теми та все повторити. Інколи через лінь хочеться відкласти сьогоднішню тему на завтра, але виходить, що завтра матеріалу буде вдвічі більше. Таким чином мозок буде перенавантажуватися та вам складно буде все запам’ятати. Тож пам’ятайте про ту саму приказку. Будьте завжди впевнені в собі та у своїх силах. Ніколи не лініться, не здавайтеся та йдіть упевнено вперед до своєї мети.

  Як Ви дізнались про Національний університет біоресурсів і природокористування України?

 Дізнався про НУБіП я давненько, ще коли в 9 класі почав ознайомлюватися з університетами та роздивлятися рейтинги вишів. Я вважаю, що знати НУБіП повинні всі, так само як і знають КНУ або ж КПІ, адже це передовий аграрний університет у нашій країні. На сайті вашого закладу дізнався про можливість проходження практики для студентів у передових агрокомпаніях України, що є досить престижним, а також багато хто залишається працювати в цих компаніях. Спілкувався зі студентами, які розповідають про викладачів, які цікаво та легко пояснюють матеріал. Хіба може бути щось краще?

 А чим керувались при виборі спеціальності?

 Ще з самого дитинства я почав відчувати потяг до природи. Із радістю допомагав своїй бабусі, яка живе в приватному секторі, вирощувати різні овочеві культури, саджати дерева й кущі та доглядати за ними. І на даний момент я вже досить знаю про специфіку вирощування тієї чи іншої культури на городі та маю велике бажання розширити свої знання в даній сфері. Тож із радістю вступаю в НУБіП України на Агробіологічний факультет із метою досконало вивчити всі тонкощі агрономії.

 Які Ваші очікування від навчання на факультеті?

 Після спілкування з вашими студентами я вже просто не можу дочекатися початку навчання. Із нетерпінням чекаю на захопливі лабораторні заняття в спеціально обладнаних для цього кабінетах, практику в навчально-дослідних господарствах вашого університету, плодоовочевий сад НУБіП і багато іншого. Ну й звісно хочу бути активним учасником студентського життя вашого університету.

 Як Ви бачите своє майбутнє після закінчення університету?

 У мене вже дуже багато планів на майбутнє. Один із них – стати професіоналом своєї справи та бути керівним агрономом якоїсь передової агрокомпанії нашої держави. Після закінчення університету не зупинятимуся на саморозвитку, адже прогрес не стоїть на місці, та щодня розробляють нові сільськогосподарські машини, з’являються нові засоби боротьби із захворюваннями рослин чи то проти грибкових інфекцій, чи то шкода від комах тощо. Тому потрібно продовжувати саморозвиватися, аби бути в курсі всього нового та вирощувати екологічно чисті та щедрі врожаї. Не забуваємо й той факт, що зараз Україна відстоює своє право на свободу, на незалежність, на самовизначеність у кривавій війні. І після перемоги Україна стане однією із провідних країн світу, а я в той час буду вирощувати на наших рідних полях пшеницю, аби з неї виготовляти запашний хліб та годувати ним наш непереможний український народ.

– Дякую, Кірілле, за розмову. Переконаний, що майбутнє України, і зокрема аграрного сектору нашої держави, має бути саме за такою талановитою і цілеспрямованою новою генерацією українців.

 

Розмову провів доцент кафедри

овочівництва і закритого ґрунту

Олександр ЦИЗЬ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook