Юрій Назаревич, випускник ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Лісове господарство» НУБіП України планує продовжувати навчання у магістратурі

18 липня 2023 року

Сьогодні респондентом інтерв’ю в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України є випускник ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Лісове господарство» НУБіП України – Юрій Назаревич, який планує здобувати ОС «Магістр» в базовому закладі університету.

- Добридень, Юрій! Розкажи нам, будь ласка, про свої враження від навчання в бакалавратурі.
- Мої враження від навчання в бакалавратурі дуже позитивні та пам’ятні, багато спогадів, які мають важливий вплив на моє життя і становлення, як особистості.
- А що скажеш про навчальний процес? Чи виправдались твої сподівання?
- Навчальний процес, я вважаю на вищому рівні, адже викладачі зацікавленні, щоб студент не просто мав знання, але й впевнено володів та застосовував їх на практиці, практичні заняття дуже цікаві, бо проводяться в багатьох цікавих місцях і ти завжди працюєш з природою.
Мої сподівання виправдались, адже все більше і більше я відчуваю європейський підхід до навчання і професії загалом, відбуваються зміни, тож наш викладацький колектив, як я бачу, в курсі змін та йде «в ногу з часом». До цього я навчався в коледжі, і ще там порадили мені викладачі, що якщо хочеш навчатися, більше знати і стати фахівцем – вступай в НУБіП, ні разу не мав думки, що помилився з вибором. Мої сподівання виправдалися більше ніж.

 

- Які твої думки і наміри щодо вступу до магістратури?
- Мої наміри прості – здобути повну вищу освіту, що дає змогу стати фахівцем в своїй галузі.

- Які твої враження від складання ЄВІ?
- Враження сумнівні, бо іноді спадало на думку, що із студентів намагаються зробити вундеркіндів, тож зробив для себе висновок, що є куди рости й розвиватися, для цього й вступаю до магістратури.

- На скільки ти вважаєш важливим необхідність залучення фахових кадрів для розвитку лісового господарства?
- Необхідно беззаперечно, але саме фахових, які досить підготовленні і не втрачатимуть мотивацію, попри складні обставини і тиск, який створює життя і теперішня ситуація в країні. Надалі чекає відбудова країни, і це будуть нелегкі часи для нашої галузі також, де будуть зміни і на краще, фахівці повинні бути готові, бути мобільні та пристосовуватися до змін.
Фахівців молодих, вмотивованих та обізнаних в лісовій галузі вистачає, особливо в НУБіП, бо сам їх зустрічав, під час навчання на бакалавра. Це покоління, яке здатне змінити лісову галузь на краще.

- На скільки ти вважаєш перспективною професію яку обрав?
- Вона дуже перспективна наразі й розвиваюча, адже у ній ти постійно працюєш і зачіпаєш багато галузей, щодо екології, наприклад, що є актуально зараз, як ніколи. Ще тому, що галузь змінюється, а зміни це завжди перспектива, і думаю, перспектива на краще. Я бачу перспективу і відчуваю її , то чому б не скористатися можливістю стати фахівцем в перспективній професії.

- Чого очікуєш від навчання в магістратурі?
- Насамперед, очікую професіоналізму від себе, розвитку, як особистості, засвоєння ще більшого обсягу знань і плідної праці з науковим керівником, де матиму змогу показати результат нашої праці в магістерській роботі. Для цього всього потрібна зацікавленість та мотивація, яку дасть викладацький колектив Навчально-наукового інституту лісового та садово-паркового господарства і, зокрема, кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції для мене, яка вже зайняла особливе місце в моєму серці.

Бажаємо тобі успішного складання вступного іспиту і з нетерпінням чекаємо тебе з вересня серед лав студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України!

Спілкувався завідувач кафедри ботаніки,
дендрології та лісової селекції Юрій Марчук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook