Олександра Швець: мій життєвий шлях – розбудова зеленого простору України

20 липня 2023 року

До колективу студентів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України планує доєднатися Швець Олександра Василівна – мрійлива та креативна учениця середньої загальноосвітньої школи № 225, що в Оболонському районі міста Києва.
На початку 2022/2023 навчального року вона з задоволенням долучилася до учасників консультаційно-підготовчих курсів до національного мультипредметного тесту (НМТ) із загальноосвітніх предметів для випускників шкіл у НУБіП України.
– Олександро, чому Ви обрали таку спеціальність, як садово-паркове господарство?
Із самого дитинства я цікавилась ботанікою та разом з близькими відвідувала парки та ботанічні сади нашої країни. Найбільш улюблений рукотворний витвір ландшафтних архітекторів, який став для мене еталоном краси – Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка Національної академії наук України.

Мені цікаво вивчати історію створення парків, тож мене вражають ті обсяги ландшафтних роботі, які були зроблені та ті прекрасні композиції з рослин, що висаджені на території колекцій. Тож я теж хочу навчитися власноруч робити такі проекти, а в майбутньому – створити свій власний парк!

Я вірю, що після нашої Перемоги в мене, як в ландшафтного архітектора, буде багато роботи!!! І ми всі разом відбудуємо нашу країну та створимо таку Україну, до парків якої будуть приїздити на екскурсії відвідувачі з усіх куточків Світу!
– Чому Ви обираєте майбутнє, що пов’язано з зеленим будівництвом?
Я завжди цікавилась озелененням та, об’їздивши всю країну, я змогла ознайомитись з проблемами кожного регіону, які я б могла усунути зі знаннями, які надає ВНЗ.


– Коли Ви обрали НУБіП України та спеціальність «Садово-паркове господарство»?
Я дізналась про Національний університет біоресурсів і природокористування України ще наприкінці 9-го класу, саме тоді я вже виявила бажання вступити саме в нього, тому що мені подобається моя освітня програма «Садово-паркове господарство» та майбутнє, яке надає університет.
Коли я вперше відвідала НУБіП, мене вразило те, як гарно виглядають корпуси та територія, мене вразили масштаби університету, привітний колектив кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, та викладачі, які допомогли мені розібратись в усіх питаннях.


На екскурсії я дізналась про підготовчі курси НУБіП, тож вирішила долучитись до них, аби закріпити свої знання з обраних дисциплін, дізнатись щось нове.

– Як Ви обирали підготовчі курси?
Наприкінці 10 класу, як і кожен майбутній випускник, я почала цікавитись підготовчими курсами, а коли я зайшла на сайт НУБіП, зрозуміла, що ці курси – саме, те що я шукала. На сайті Університету доступно, яскраво та наповнено висвітлено всю необхідну інформацію, все зрозуміло та наглядно! Тож я відразу їх і обрала.
– Як проходили Ваші заняття?
Нажаль, моє знайомство з викладачами було онлайн і всі курси були в режимі дистанційного навчання, але, навіть у такому форматі, викладачі викладались на повну для того, аби всі слухачі зрозуміли матеріал. Я дуже вдячна всім викладачам, з якими я працювала: вони мені надали додаткову базу знань, у доступній формі викладали найскладніші теми, розповідали багато того, що я не знала.
– Олександро, чи стали Вам в нагоді курси?
Так, курси мені допомогли зі здачею екзаменів, вони дали мені як додаткову інформацію, так і наповнили мою базу знань! Мені дуже сподобалось навчання на курсах, я весь час чекала нового заняття аби дізнатись щось нове або, для себе, згадати певні матеріали.
– Олександро, чи є вдома у Вас рослини?
Звичайно! З самого дитинства цікавлюсь екзотичними рослинами та оранжереями, а моє хобі полягає в тому, що вдома я вирощую безліч цікавих і красивих, а ще й їстівних кімнатних рослин: фікуси та орхідеї, томати черрі та перці, кактуси та папороті.
Тож ми дякуємо Вам, Олександро, за Ваш свідомий вибір щасливого майбутнього – НУБіП України та такої потрібної й красивої спеціальності, як Садово-паркове господарство!
До зустрічі на заняттях!

Оксана БАГАЦЬКА,
доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook