Міжнародний тиждень стажування в Технічному університеті Єлдіз, місто Стамбул

20 липня 2023 року
   В рамках двосторонньої угоди про мобільність Європейської програми Еразмуз+ та за сприяння ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України з 10 по 14 липня 2023 року доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Лариса Карпенко, доцент кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Оксана Ачкевич і старший викладач кафедри конструювання машин і обладнання Анастасія Ляшко взяли участь в Міжнародному тижні стажування для викладачів відвідавши Технічний Університет Єлдіз (Стамбул, Туреччина). 

   Технічний університет Єлдіз спеціалізується на інженерних науках і є одним з найвідоміших освітніх установ у Стамбулі. Це один із семи державних університетів, розташованих в Стамбулі, третій найстаріший університет Туреччини з його історією з 1911 року. Він також вважається одним із кращих університетів країни. Університет має 11 факультетів, 2 інститути, професійну школу вищої освіти, професійну школу для національних палаців та історичних будівель, професійну школу іноземних мов та понад 30 000 студентів.

   Програма стажування була досить насиченою та розпочалась з представлення університетів країн учасників серед яких: Україна, Грузія, Республіка Молдова, Алжир, Косово, Палестина.
   Представники перелічених країн виступили з презентацією своїх університетів, де був представлений Національний університет біоресурсів і природокористування України.

   Під час стажування вдалося відвідати технопарк, що функціонує при університеті та пропонує початківцям турецьких підприємців «сприятливі умови» для того, щоб вони могли реалізовувати свої ідеї. Технопарк є потужним середовищем для наукової діяльності, втілення стартапів та бізнес ідей і як наслідок сприяє розвитку університету та країни в цілому.

   В один із днів стажування ми відвідали кафедру мехатронної інженерії факультету механічної інженерії. Професори кафедри Йилмаз Кунайт та Онуркан Шахін познайомили нас з навчальними аудиторіями та лабораторіями кафедри: лабораторія гідравлічного та пневматичного керування, лабораторія електротехніки та електроніки, лабораторія двигунів, лабораторія динаміки та інші. Цікавим було спостерігати за науковими дослідженнями кафедри, а саме за застосуванням мехатроніки в біомедичній інженерії, оптиці, машинобудуванні та в будівництві.

   Тижневе стажування дозволило збагатити свій досвід в іноземному професійному середовищі. Крім того, сторони учасники досягли попередніх домовленостей щодо подальшої наукової співпраці.

Висловлюємо вдячність ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України за надану можливість та сприяння у проходженні стажування в Технічному Університеті Єлдіз!

 

Доценти
Лариса Карпенко, Оксана Ачкевич, Анастасія Ляшко

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook