Олександра Кривоніс: мій орієнтир у виборі магістратури за ОП «Облік і аудит» – професіоналізм викладачів та унікальна електронна навчальна платформа НУБіП України

21 липня 2023 року
     Сьогоднішнє наше інтерв’ю з Олександрою Кривоніс, яка цьогоріч здобула базову вищу освіту та отримала диплом з відзнакою за спеціальністю 071 «Облік та оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит») та планує продовжити навчання у магістратурі в НУБіП України.

       — Чим запам'яталося навчання на освітньому ступені "Бакалавр"?

– Навчання на бакалавраті запам'яталося мені як незабутній період особистого і академічного розвитку. Було багато моментів, які залишаться в моїй пам'яті надовго. По-перше, я вдячна за якісну освіту викладачам. Завдяки їх підтримці та наставництву я почувалася впевненою у своїх здібностях і готовою до майбутніх викликів. Особливо хочу відзначити Кузик Наталію Петрівну, доцента кафедри обліку і оподаткування, не лише гарного фахівця, а й прекрасна людина, котра вірить в своїх студентів і завжди готова допомогти.
По-друге, навчання надало мені можливість зустріти своїх чудових одногрупників. Ми разом вирішували завдання, допомагали одне одному. Ця співпраця стимулювала моє навчання і сприяла розвитку моїх комунікативних навичок.
По-третє, навчання в НУБіП України надало мені можливість брати участь у різноманітних проєктах та застосовувати теоретичні знання на практиці. Для нас влаштовували зустрічі з досвідченими фахівцями, проводили конференції та організовували економічні ігри (cashflow).
 

       —Чим Ви захоплюєтеся?

– Своєю професією я обрала бухоблік та аудит, які базуються на точних науках, потребують логічних міркувань і дотримання суворих правил та стандартів. Проте по життю я доволі креативна і непедантична людина. У свій вільний час я люблю малювати. Крім того, я ціную літературу, і при нагоді насолоджуюся читанням книг різних жанрів, від класики до сучасної літератури.
Хоча бухгалтерська та аудиторська робота зазвичай вимагають точності і систематичності, я вірю, що в ній також є місце для творчого підходу. До своєї роботи я намагаюся додавати елементи творчості, зокрема, у виборі презентаційного формату звітності або у графічному оформленні аналізу даних та їх динаміки.

     — Які досягнення в навчанні, науці, спорті, художній творчості або організаційній роботі ви вважаєте корисними або важливими для вашого подальшого навчання чи побудови кар'єри в майбутньому?

– Навчаючись в університеті, я мала змогу брати участь у конкурсах та олімпіадах. До прикладу, в цьому році зайняла І місце в олімпіаді з дисципліни «Аналіз господарської діяльності». Також студенти мають можливість проходити різні курси. Я отримала сертифікати з соціальної відповідальності та управління ефективністю бізнесу. Гадаю, це відіграє гарну роль при працевлаштуванні.
 

         — Чому Ви вирішили продовжити навчання в магістратурі?

– Магістратура дасть мені можливість поглибити мої знання у сфері обліку та аудиту, а ступінь магістра відкриє більше можливостей для успішного працевлаштування. Завдяки отриманим знанням та спеціалізації, я зможу конкурувати на ринку праці та виявити себе як висококваліфікований фахівець. Це буде кроком у напрямку професійного зростання, розвитку та досягнення більших висот у своїй кар'єрі.
 

         — Що стало причиною вибору саме НУБіП України?

– При вступі на бакалаврат я орієнтувалася на рекомендації моїх друзів. Наразі, опираючись на свій особистий досвід, я знову обираю НУБіП України. Основним фактором для мене є люди і освіта. Я мала змогу зустріти студентів, викладачів та випускників цього університету, і була вражена їхнім професіоналізмом, захопленістю та взаємодією. Також величезним плюсом є розміщення корпусів і студмістечка, все знаходиться на недалеких відстанях, максимально зручно. Ще мені до вподоби те, що університет знаходиться в гарному районі Києва, посеред природи.

        — Як би Ви могли оцінити дистанційне навчання в НУБіП України?

– На жаль, більша частину освітнього процесу проходила в дистанційному форматі. Проте це не завадило мені отримати якісну освіту та розвинути важливі навички. Хоча дистанційне навчання вимагало адаптації та нового підходу до навчання, я змогла використати цей час ефективно. Онлайн-платформи та інструменти, що були доступні, надали мені можливість зануритися в навчальний матеріал, виконувати завдання. Незважаючи на фізичну відсутність університетського середовища, я змогла побудувати міцні зв'язки з однокурсниками та викладачами завдяки віртуальним платформам для спілкування та співпраці. Через спільні проекти, віртуальні дискусії та групові завдання, ми обмінювалися ідеями, співпрацювали та підтримували одне одного. Цей колективний дух та підтримка стали важливою складовою мого навчального досвіду.
Хочу відмітити, що університетом створено якісний освітній портал «Elearn». Це навчальна платформа, де розміщені оцифровані підручники, посібники, лекції, практичні завдання, відеоматеріали, які допомагають здобувати якісну освіту за будь-яких умов.
 

      — Дякую Вам, Олександро, що поділилися враженнями від навчання на освітній програмі «Облік і аудит». Бажаю успіхів під час вступної кампанії й досягнення всіх поставлених цілей!

 
Розмову провів
Володимир ЛИТВИНЕНКО,
в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook