Насичена та цікава навчальна практика з дисципліни «Декоративна дендрологія» у студнтів спеціальності "Садово-паркове господарство"

22 липня 2023 року

     Насичено та цікаво, але швидко минули два тижні навчальної практики з дисципліни «Декоративна дендрологія» для студентів спеціальності «Садово-паркове господарство».

   Впродовж практики студенти відвідали такі об’єкти як Національний експоцентр України, Інститут садівництва НААН, Сирецький дендрологічний парк, садовий центр «Єва», Парки та насадження історичної частини м. Києва, парк «Перемога», насадження Київського зоопарку, ботанічний сад НУБіП України, Національний ботанічній сад ім. М.М. Гришка НАНУ. Зокрема на території Національного експоцентру України було вивчено таксономічний склад деревних насаджень, різні принципи компонування рослин та їх вікову динаміку.

   В Інституті садівництва НААН студенти мали змогу ознайомитись з вітчизняною селекцією та сучасним асортиментом плодово-ягідних рослин та особливостями агротехніки догляду за ними.

   Під час практики студенти ознайомились з колекцією деревних рослин Сирецького дендрологічного парку, особливий інтерес тут представляють вікові екземпляри деревних рослин, вік яких перевищує сто років.

   Один день практики був цілком присвячений вивченню асортименту декоративних деревних рослин садового центру «Єва», одного з найкрупніших в Україні.

   Студенти вивчали декоративні насадження та парки центральної частини м. Києва, при цьому особливу увагу було присвячено впливу антропогенних факторів на деревні рослини. Ознайомились та вивчили насадження Київського зоопарку, що мають у своєму складі цілий ряд екземплярів вікових дерев.

   В ботанічному саду НУБіП України студенти на практиці вчились проводити інвентаризацію деревних насаджень. Визначали видовий склад та стан насаджень на окремих ділянках.

   Окрему увагу було приділено вивченню складу насаджень парку «Перемога», оскільки даний об’єкт створено на базі природних та штучних насаджень сосни звичайної.

   В останній день практики студенти відвідали Національний ботанічній сад ім. М.М. Гришка НАНУ особливу увагу було приділено вивченню природно-географічних ділянок. Ознайомились з видовим складом деревних рослин який характеризує лісорослинні зони України. За результатами практики було зібрано гербарні зразки та підготовлено звіти.

 

 

Керівник практики, доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції

Костянтин Маєвський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook