Назар Ященко обирає спеціальність «Готельно-ресторанна справа» в НУБіП України

24 липня 2023 року

    Гостинність – це одна з найбільш розвинених, динамічних та захопливих галузей у світі; з кожним новим етапом технічного розвитку, з кожним унікальним запитом гостя у цій сфері відкриваються ще більш різноманітні та особливі можливості роботи.
  Робота та навчання у сфері гостинності занурює в атмосферу вишуканості з найкращими винами, найсмачнішими стравами та люксовими кімнатами для проживання. Кар’єра у гостинній сфері – це крок до яскравого життя. 
Ми поговорили з майбутнім студентом спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Назаром Ященком.

  • Чому саме спеціальність «Готельно-ресторанна справа» в НУБіП України?

— Люблю подорожувати, часто у подорожах харчуюсь у кафе або ресторани, зупиняюсь на ніч в хостелах або готелях, звертав увагу на обслуговування десь якісне, а десь все ще неприязне, не зовсім вдале обслуговування та комфорт.... Однією з подорожей була поїздка в Буковель і кілька незабутніх діб в готелі «Radisson Blu Resort», де я вперше замислився над майбутнім фахом. Мене дуже вразило спілкування дівчат на рецепції мовою клієнта, сервіс, ввічливий та доброзичливий персонал. З’явилось багато ідей, як би я вів власний готельно-ресторанний бізнес.
  Щодо вибору даного Університету, то останні роки я аналізував відгуки студентів і випускників у соціальних мережах, інформацію на сайтах університетів і кафедр, які готують фахівців з готельно-ресторанної справи, брав участь у Днях відкритих дверей і зробив вибір на користь кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України, адже тут працюють професіонали у галузі, створена сучасна матеріально-технічна база для якісного навчання. Крім того багато подорожував і відвідував ресторани та готелі.

  • Чого очікуєте від навчання в університеті?

— Очікую очного навчання, тому що пандемія та війна змусили забути про активне спілкування із однокласниками, останнім часом все більше контактів відбувається через комп’ютер та інші гаджети. Сподіваюсь, що очне навчання дасть змогу зрозуміти і відчути специфіку студентського життя, краще познайомитись із одногрупниками і викладачами. Планую продовжувати активно займатись спортом в секціях Університету.

  • Які очікування від майбутньої професії?

— Планую відкрити власний готельно-ресторанний бізнес, надавати інноваційні якісні послуги, щоб про українську сферу гостинності говорив увесь світ, популяризувати Україну на світовому ринку.
  Вважаю дана професія для мене підходить ідеально, адже це професія для працьовитих, амбітних та цілеспрямованих людей з організаторськими здібностями. Престижність професії визначається можливістю швидкого кар’єрного зростання в будь-якій компанії, що належить до цієї сфери.
  До переваг роботи в цій сфері можна віднести:

  • затребуваність на ринку праці;
  • постійний обмін досвідом із колегами;
  • можливість подорожувати та працювати за кордоном;
  • велика кількість вакансій;
  • високий рівень заробітної плати.

 

  • Впевнені, що виправдаємо сподівання Назара Ященко щодо його навчання на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

 

Розмовляла доцент кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму
Олена Москвічова

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook