Влад ГЕРАСИМЧУК: іду на енергетику, професію майбутнього

25 липня 2023 року

Існує професія, завдяки якій функціонує енергетична інфраструктура, працюють підприємства, а в наші будинки надходить тепло та електрична енергія.
Ці люди називаються електроенергетиками.
Електроенергетики – це фахівці, які опікуються виробництвом, передаванням, розподілом та використанням електричної енергії, а також широким спектром електротехнічного обладнання.
Не так просто опанувати цей фах. Щоб стати енергетиком, треба мати хорошу базову підготовку, вдосконалювати свої знання все життя. З дитинства ми знаємо про підступний електричний струм, тому людина, яка працює в даній сфері, повинна бути зібраною і акуратною, відповідальною і знаючою. Електроенергетика – галузь, яка не пробачає помилок, незнання. Не дарма кажуть: «Електрик помиляється один раз».
Ми, молоде покоління, маємо чітко усвідомлювати, яким буде наше майбутнє, майбутнє нашої планети. Не дарма саме сьогодні заговорили про відновлювані джерела енергії, енергозберігаючі програми, про нанотехнології, про екологічно чисте паливо, безвідходне виробництво. Це дуже цікаво та, водночас, відповідально, перед майбутніми поколіннями.

Так, хочеться користуватися досягненнями науково-технічного прогресу з одного боку, а з іншого – бачити свою планету чистою, красивою, зеленою, з багатою флорою та фауною. Щоб досягти цього балансу, кожна людина, кожна сім'я, кожен народ та держава мають докласти своїх зусиль. І провідна роль цьому відводиться саме електроенергетикам.
Такими міркуваннями почалася наша бесіда з вступником на спеціальність 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка Владиславом Герасимчуком, випускником відділення «Електрифікація» Мирогощанського фахового коледжу.

– Як обирав майбутній заклад освіти для продовження навчання на бакалаврській програмі?
– Про НУБіП України я знаю достатньо багато. В 2001 р. мій батько, який зараз працює в сфері електроенергетики, його закінчив. Він мені багато розповідав про своє навчання в університеті. Окрім цього, в травні, я був присутній на заходах присвячених 125-річчі університету, де в рамках святкування відбувся Ярмарок професій, де брали участь найвідомішівідомі в Україні електроенергетичні компанії.
Я своїми очами побачив, що ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України має сучасне бачення розвитку та співпраці освіти та виробництва.
Це остаточно і зумовило мій вибір на користь ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України. Тож сподіваюсь на позитивне рішення приймальної комісії і з нетерпінням буду чекати початок навчального року.


Олександр Окушко,
в.о. завідувача кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook