Літня школа «Real Estate in Space» у Вроцлавському природничому університеті для студентів факультету землевпорядкування: розширення знань і міжнародний практичний досвід

23 липня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  У рамках домовленості про спільні проєкти освітньої та наукової діяльності між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Вроцлавським природничим університетом у Вроцлаві (Республіка Польща) для студентів факультету землевпорядкування проводиться Літня школа «Real estate in space». Протягом липня здобувачі матимуть можливість поглибити свої знання та отримати міжнародний практичний досвід у сфері геодезії та землеустрою.

  За результатами конкурсного відбору, розгляду мотиваційних листів та успішності навчанні 10 здобувачів факультету землевпорядкування стали учасниками даного проєкту. До Вроцлава їх супроводжують доценти кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько та Людмила Кольоса. Вони надають необхідну академічну підтримку та консультації студентам, сприяючи їхньому навчанню і розвитку. Координатором від Вроцлавського природничого університету став професор кафедри геодезії, сільського планування та управління нерухомістю, доктор Ольгерд Кемпа.
  Протягом перших днів студенти вже встигли познайомитись з Вроцлавським природничим університетом, сучасними лабораторіями закладу, а також відвідати Управління землеустрою, картографії та міського кадастру й Департамент державного кадастру в місті Вроцлаві. Здобувачі дізнались про порядок співпраці між адміністрацією й геодезичними організаціями та системою обміну даними між землевпорядною службою та підрядниками. Польські колеги розповіли про земельні бази даних, які доступні для фахівців з землеустрою та громадян.
  Студенти вже встигли поділитись враженнями та очікуваннями від міжнародної практики:
 
– До участі в літній школі нас спонукала можливість поглибити свої знання. Під час проходження літньої школи ми сподіваємось отримати новий досвід в сфері геодезії та землеустрою. Взаємодія з іншими учасниками сприятиме міжнародній співпраці та налагодженню контактів між студентами.
(Євгенія Дрига та Вікторія Коваль, студентки 2 курсу)
 
– До участі в літній школі нас підштовхнуло бажання отримати новий міжнародний досвід. Ми хочемо поглибити свої знання, а також познайомитись з польськими колегами. Участь в літній школі дозволить дізнатись про нові тенденції і останні досягнення в сфері геодезії. Ми сподіваємось побачити інноваційні методи і підходи, які можна застосувати у майбутній роботі.
(Владислава Сільченко та Юлія Солонуха, студентки 3 курсу)
 
– Міжнародний досвід має значний вплив на освітній процес, оскільки він надає можливість отримати нові перспективи й розширити горизонти. Від практики у Вроцлавському природничому університеті я очікую поглибити свої знання, познайомитись і поспілкуватись із видатними фахівцями. Досвід польських колег дуже важливий для вдосконалення якості роботи в нашій країні.
(Ольга Пронь, студентка 3 курсу та Анастасія Городнича, здобувач наукового ступеня доктора філософії)
 
– До участі в літній школі нас підштовхнуло захоплення спеціальністю і бажання отримати нові знання в сфері геодезії та землеустрою. Насамперед, ми хочемо дізнатися як в іншій країні ведеться управління землеустрою, картографії та міського кадастру. Ознайомитися з напрямами виробничої діяльності геодезичних компаній в Польщі. Обмін інформацією, яка відповідає за професійні навички дуже важливий і допоможе вдосконалити якість роботи в нашій країні.
(Ксенія Ярецька та Марина Чижевська, студентки 2 курсу)
 
– Від літньої школи у Вроцлавському природничому університету ми очікуємо нових професійних знайомств у сфері геодезії та набратися нових знань. Ми вважаємо, що міжнародний досвід дуже важливий, адже студенти можуть отримати цінний досвід з освітніх програм закордонних закладів освіти, порівняти освітні програми.
(Аліна Олексієнко, студентка 2 курсу та Юлія Світенко, студентка 1 курсу)
 
  Протягом наступних днів на студентів чекають пізнавальні лекції, семінари та екскурсії від кращих фахівців у сфері геодезії та землеустрою. Одним з важливих аспектів літньої школи є сприяння міжнародній співпраці та налагодженню контактів між студентами та європейськими професіоналами. Літня школа «Real estate in space» є важливим спільним проєктом між університетами та можливістю обміну досвідом кращих фахівців і здобувачів.
 
В’ячеслав Богданець,
доцент кафедри геодезії та картографії,
відповідальний за міжнародну діяльність факультету
 

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook