Віталій Нестеренко: навчання на освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» - це шанс підвищення власної кваліфікації та професіоналізму

25 липня 2023 року

 Триває вступна кампанія і ми вирішили запитати у наших студентів – здобувачів вищої освіти ступеня «магістр» 1-го року навчання спеціальності 073 «Менеджмент» освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» про навчання у магістратурі. Сьогодні поспілкуємось із магістром освітньо-професійної групи Нестеренком Віталієм, який здобуває зараз свою другу вищу освіту.

 
   - Віталію, розкажіть трохи про себе: свої вподобання, освіту, роботу.
   Я, напевно, як і більшість хлопців, з дитинства цікавився автомобілями, технікою, як вони працюють. Тому після 9 класу пішов здобувати професійну освіту, обравши собі спеціальність «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів». Закінчивши коледж почав працювати за спеціальністю але бажання розвиватись не полишало мене, тому продовжив навчання в університеті уже за напрямом «Транспортний менеджмент та логістика». Творча управлінська робота захопила мене і це захоплення допомогло працевлаштуватись у один із найбільших агрохолдингів України – UkrLandFarming, в якому я працюю уже 5 років. Станом на сьогодні займаю посаду провідного менеджера з постачання.
   - Чому вирішили продовжити навчання? Чому обрали нашу освітню програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»?
   Навчання за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» я обрав з двох причин. По-перше, тому, що проектна діяльність входить в мої функціональні обов’язки і мій безпосередній керівник підтримав ідею вступити до НУБІП для здобуття професійних знань та отримання відповідного ступеню Магістр. По-друге, мене особисто також цікавлять можливості вирішення соціальних проблем, зокрема, проблеми загазованості міст, викликаної роботою автомобілів, та збереження довкілля. Саме тому, навчаючись у магістратурі у якості випускної роботи я пишу проект по озелененню міських територій.
   - Як Вам навчання у магістратурі? Що подобається, що визиває складнощі?
   Маючи попередній досвід навчання і роботи, хочу сказати, що в магістратурі мені все дуже подобається: предмети, які викладаються, підібрані логічно і професійно, а рівень викладачів дуже високий. Навчаючись, ми відразу здобуваємо теоретичні знання і практичні навички з розробки бізнес планів, проектів, проведення оцінки їх ефективності, пошуку джерел фінансування. Особливих складнощів не відчуваю, у процесі навчання викладачі завжди ідуть нам на зустріч.
   - Які предмети найцікавіші для Вас і чому?
   Хочу виділити дисципліну «Інвестиційний менеджмент», яку нам викладали член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Шинкарук Лідія Василівна та в. о. завідувача кафедри доктор економічних наук, професор Дєліні Марина Миколаївна. Маю бажання подякувати їм за знання та досвід, якими вони діляться на заняттях. Взагалі всі викладачі кафедри дають багато цікавої і професійної інформації.
   - Що нового і корисного для себе Ви дізнались за рік навчання?
   Я навчився розраховувати ефективність проектів!!! Тепер я знаю не лише назви і формули показників NPV, PI, IRR, EBITDA, левериджу тощо, я знаю з чого вони складаються, як взаємопов’язані, і як зміна одного лише значення вхідних даних впливає на кінцевий результат розрахунку і може змінити рішення інвестора про участь у проекті.
   - Чи порадите Ви своїм знайомим навчання на нашій магістерській програмі і чому?
Однозначно буду рекомендувати своїм знайомим НУБІП України та освітню програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Тому що для навчання тут створено всі умови:
1) прекрасне матеріально-технічне забезпечення навчальних аудиторій (особливо нашої улюбленої 614);
2) зручна платформа для дистанційного навчання, коли заняття проводяться онлайн (нагадаю, що ми вчимося в умовах війни, тому навчання відбувається у змішаному – очно-дистанційному форматі);
3) висококваліфіковані викладачі, які знають свою справу і завжди миттєво реагують на будь-які проблеми, пов’язані з навчанням.
   - Що б Ви порадили тим, хто планує у 2023 році піти навчатись до магістратури?
   Ну, по-перше, я раджу іти навчатись до магістратури, і свідомо обирати для себе напрям – що кому до душі. Хто хоче стати ефективним управлінцем, спланувати власний бізнес чи його розвиток, залучати інвестиції чи розпоряджатись ними – обирайте освітню програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». А по-друге, як менеджер раджу майбутнім студентам відразу зорганізуватись, ефективно поєднувати навчальний процес і роботу та дотримуватись дедлайнів по виконанню завдань.
   Віталію, щиро дякую Вам за інтерв’ю, за те, що поділились власним досвідом, який може бути корисним для тих, хто зараз стоїть на роздоріжжі і вагається як йому далі бути. Також дякую за високу оцінку роботи викладачів нашої кафедри та університету! Нехай Вам щастить у всіх сферах життя!
 
Інтерв’ю провела Тетяна ЛОБУНЕЦЬ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook