Високі бали НМТ - це тільки початок: талановита молодь обирає фах лісівника в НУБіП України

27 липня 2023 року

Вибір професії – один з важливих та надзвичайно відповідальних моментів у житті кожної людини, адже вдалий її вибір є запорукою впевненості і важливою складовою самореалізації та усвідомлення своєї цінності в суспільстві. Ключовим фактором, що впливає на вибір вступником спеціальності та закладу освіти, є майбутнє працевлаштування. Напевне, кожен мріє про те, щоб улюблена робота, в ідеалі – за фахом, приносила не лише моральне а й матеріальне задоволення. У НУБіП України створені найкращі умови, аби студенти могли сміливо втілювати усі свої мрії. Нам дуже приємно, що Максим Миронюк обрав наш університет, нашу спеціальність 205 «Лісове господарство» як місце свого зростання та вдосконалення впродовж наступних декількох років.

Від себе додам, що у нас вже навчається сестра вступника – Марія Миронюк, яка свого часу зі своїм 200 конкурсним балом мала змогу вибрати будь-який ЗВО України, але надали перевагу ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України і за її рекомендацією до нас вступає Максим Олександрович (https://nubip.edu.ua/node/124212).

Максиме, розкажіть, будь ласка, про підготовку до НМТ. Про Ваше навчання у ЗЗСО. Якими були найбільші складнощі?

- Я закінчив Іршанський ліцей Вишевицької сільської ради Житомирського району. У школі я навчався добре і розумів, що успішне складання НМТ відкриє мені двері вступу в омріяний університет. Мій вибір професії відбувся завдяки таким ключовим факторам: «нічого про економіку та екологію Україну без українців» та інтерес до лісів та лісового господарства України. До НМТ готувався за шкільними підручниками з опорою на програму ЗНО та НМТ 2022 року, проходив тести минулих років а також сьогодні є безліч корисних онлайн-ресурсів для якісної підготовки.

Що спонукало Вас обрати для вступу НУБіП України та спеціальність 205 Лісове господарство?
- Моя сестра Марія є студенткою ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України і завжди з гордістю та захопленням розповідає про студентське життя, про те, що НУБіП України - це місце, де можна розвивати свої здібності, отримувати солідну освіту і готуватися до викликів сучасного світу. Це викликало у мене бажання стати частиною університетської спільноти. А ще, я хочу внести свій вклад в охорону та стале використання природних ресурсів нашої країни.

Як Ви думаєте, що є запорукою успішного навчання у ЗВО?
- Мої високі бали НМТ - це тільки початок. У ННІ лісового і садово-паркового господарства створено все аби сприяти особистісному та професійному розвитку студента. Але я розумію, що маю виявити відповідальність, цілеспрямованість та наполегливість, щоб сповна скористатися усіма можливостями університету. А ще – багато працювати, адже, лише я в силі реалізувати свої таланти якнайповніше. Я впевнений, що за допомогою наполегливої праці, відданості своїй меті та підтримці викладачів та студентів НУБіП України я зможу досягти своїх цілей.

Максиме, щоб Ви хотіли побажати цьогорічним вступникам?
- Насамперед всім бажаю міцного здоров’я, нашої перемоги, справедливого миру, вступити на омріяну спеціальність і щоб якісна освіта в Україні була вирішальним чинником для формування успішного професійного майбутнього.

- Максиме, щиро дякуємо Вам за інтерв’ю, за те, що поділились своїми думками та планами. В університетському житті на Вас чекають не лише лекції, практичні заняття та модульні контрольні роботи, а ще й нові зустрічі і дивовижні відкриття, класні свята, екскурсії, флешмоби, дискотеки, спортивні змагання та конкурси, олімпіади, багато гуртків за інтересами, концерти та багато іншого. Щиро бажаємо Вам вступити на омріяну спеціальність, реалізувати усі свої амбітні наукові та особисті цілі та уже в найближчому майбутньому насолоджуватись навчальною мандрівкою та студентським життям з ННІ ЛіСПГ НУБіП України.

Друзі, маємо надію, що серія таких публікацій є інформативними та мотиваційними для вас – ми радіємо, коли наші вступники свідомо обирають професійну стежину, скеровують свої сили у здобуття прекрасної спеціальності та професії у ННІ лісового і садово-паркового господарства. Запрошуємо вас приєднатися до нашого телеграм-каналу «Академія лісу» (https://t.me/nni_lispg) щоб знаходити відповіді на усі запитання щодо вступу і обмінюватись думками.

Будемо раді великій спільноті вступників – майбутніх лісівників!


Розмову вела Галина Домашовець,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook