Абітурієнти обирають фах психолога

27 липня 2023 року
м. Київ

  Майбутніх першокурсників - радо вітають науково-педагогічні працівники кафедри психології. Сьогодні виявила бажання долучитися до студентства НУБіП України Ольга Маліновська. Цього року Ольга, закінчивши ліцей №2 в м. Хмільник, вирішила продовжити свій життєвий шлях у Києві, навчатись на психолога на гуманітарно-педагогічному факультеті. Попереду її чекає світ нових знань – лекції, семінарські та практичні заняття. Крокуючи цим шляхом, вона здобуватиме диплом психолога-бакалавра. Ми поставили їй декілька запитань, на які вона люб"язно погодилася відповісти.


  Чому обрала психологію? Перегляд інформації в Інтернеті про роботу психологів, пошук сюжетів, які висвітлюють діяльність психологів-практиків – це все слугувало обміркованому ухваленню рішення щодо вибору майбутньої професії. Іншим чинником додались реалії сьогодення – страждання наших співвітчизників, які в часи війни потребують психологічної допомоги та підтримки. Так викарбовувалось власне бажання допомагати людям, бажання жити, щоб допомагати.
  Чому НУБІП? Вибір НУБіП як місця навчання здійснювався радше на відгуках та оціночних судженнях знайомих, зокрема й однокласників. Надана в Інтернеті інформація не відігравала первинної ролі, ключовими були думки живих людей.
  Який напрям психології Вам найбільше цікавий? Зараз я робитиму лише власні перші кроки в психології, тому на цьому етапі ще важко остаточно визначитись з напрямом психології, у якому хочеться розвиватись. Це може бути й клінічна психологія, й реабілітаційна психологія. Водночас доцільно придивитись й до економічної психології, психології споживання, психології реклами, які виходять за рамки окремого індивіда та розкривають роль психології в сучасному розвитку економічних наук та в практичній бізнес-діяльності.
  Як Ви проводите свій вільний час, чим цікавитесь, окрім психології? Мене цікавить література, передовсім світова. Воднораз я люблю спокій та тишу, таку тишу, у якій можна зазирнути у внутрішній світ, відчути себе та подумки «пройтись» уявними стежками свого майбутнього.
  Дякуємо Ользі, що зголосилася поділитися своїми думками, бажаємо їй успіхів в опануванні професії психолога в НУБіП України. Запрошуємо абітурієнтів на навчання!
 

З майбутньою студенткою НУБіП спілкувалися
професор кафедри психології
Олексій ПОЛУНІН,
доцент кафедри психології
Олена ШЕВЦОВА

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook