Швейцарський досвід довів правильність вибору мого фаху з аналітики

27 липня 2023, 15:00

Студенти економічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України мають широкі можливості до здійснення міжнародних активностей та активно долучаються до студентських освітніх та наукових обмінів. Наше інтерв’ю із однією з найкращих студентів факультету - Ільчук Олександрою, яка успішно поєднала навчання у НУБіП України та в Університеті м. Цюріха (Швейцарія) та радо ділиться своїм досвідом.

Олександра, розкажіть декілька слів про себе...

Після закінчення спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови І-ІІІ ст., №246 м. Києва, ретельно обирала свій університет та фах. Серед провідних вузів країни сподобався НУБіП України, а серед освітніх програм найбільш перспективною та конкурентоспроможною для мене стала програма “Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу” спеціальності “Облік і оподаткування”. Адже опанувавши знання з аналітики, обліку та права, в сучасних умовах можна отримати престижну високооплачувану роботу, розвивати свої професійні навички та створювати нові бізнес-проекти.

На мою думку вагомим плюсом навчання саме в НУБіП України є те, що всі студенти, які володіють іноземними мовами, можуть спробувати свої сили у отриманні грантів університетів-партнерів країн Європи й ознайомитись з їх досвідом викладання економічних та аналітичних дисциплін.

Олександра, як Ви отримали запрошення на навчання у Швейцарію?

Про можливості та переваги міжнародних обмінів нас постійно інформує та мотивує деканат економічного факультету. Отож, я вирішила спробувати і надіслати мотиваційний лист та заявку на грант в Університет м.Цюріха. Відверто, я була дуже організована і наполеглива. Тому, за результатами конкурсу мене запросили на навчання за програмою Mobilität Program.

Розкажіть, як Ви зараз навчаєтеся?

Протягом веснянного семестру я поєднувала навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України та в Університеті м.Цюріха. Завдяки постійній онлайн підтримці викладачів нашого університету та використання навчального порталу eLearn, я опрацювала всі необхідні матеріали, виконала завдання з дисциплін та успішно здала сесію. В доповнення до курсів НУБіП України, у швейцарському університеті я вивчала Recherchieren - Präsentieren - Diskutieren, B1 (German), Introduction to Market Design (L+E), Behavioral Economics (L) (Verhaltensökonomie), Gender Economics (L), Global Policy Analysis: Poverty, Development, Growth (L+E).

 

Які Ваші враження про навчання в Університеті м.Цюріха?

Навчатись в Швейцарії цікаво та дещо незвично. Основний акцент робиться на саморозвитку та самовдосконаленню кожного зі студентів. Разом з тим, виконання завдань часто відбувається колективно, у групах. Навчання фокусується на розгляді практичних кейсів. Студенти навчаються в університеті свідомо, з чітким розумінням своїх пріоритетів у майбутній професії. Всі знання та навички, які я отримала у Швейцарії, я прагну реалізувати на Батьківщині, у вільній та незалежній Україні. Тому всім нам бажаю миру і натхнення у навчанні!

А вступникам 2023 року щиро бажаю правильно обрати свій фах для подальшої успішної самореалізації!

 

Інтервю провела Тетяна Куць,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook