Олександра Ільчук: швейцарський досвід навчання довів правильність вибору ОП “Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу”

27 липня 2023 року
    Студенти економічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України мають широкі можливості до здійснення міжнародних активностей та активно долучаються до студентських освітніх та наукових обмінів. Наше розмова із однією з найкращих студентів факультету - Олександрою Ільчук, яка успішно поєднала навчання у НУБіП України та в Університеті м. Цюріха (Швейцарія) та радо ділиться своїм досвідом.
 

      — Олександро, скажіть декілька слів про себе... .

– Після закінчення спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови І-ІІІ ст., №246 м. Києва, ретельно обирала свій університет та фах. Серед провідних вузів країни сподобався НУБіП України, а серед освітніх програм найбільш перспективною та конкурентоспроможною для мене стала програма “Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу” спеціальності “Облік і оподаткування”. Адже опанувавши знання з аналітики, обліку та права, в сучасних умовах можна отримати престижну високооплачувану роботу, розвивати свої професійні навички та створювати нові бізнес-проекти.
На мою думку вагомим плюсом навчання саме в НУБіП України є те, що всі студенти, які володіють іноземними мовами, можуть спробувати свої сили у отриманні грантів університетів-партнерів країн Європи й ознайомитись з їх досвідом викладання економічних та аналітичних дисциплін.
 
     

      — Олександро, як Ви отримали запрошення на навчання у Швейцарію?

– Про можливості та переваги міжнародних обмінів нас постійно інформує та мотивує деканат економічного факультету. Отож, я вирішила спробувати і надіслати мотиваційний лист та заявку на грант в Університет м.Цюріха. Відверто, я була дуже організована і наполеглива. Тому, за результатами конкурсу мене запросили на навчання за програмою Mobilität Program.
  

      — Розкажіть, як Ви зараз навчаєтеся?

– Протягом веснянного семестру я поєднувала навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України та в Університеті м.Цюріха. Завдяки постійній онлайн підтримці викладачів нашого університету та використання навчального порталу eLearn, я опрацювала всі необхідні матеріали, виконала завдання з дисциплін та успішно здала сесію. В доповнення до курсів НУБіП України, у швейцарському університеті я вивчала Recherchieren-Präsentieren-Diskutieren, B1 (German), Introduction to Market Design (L+E), Behavioral Economics (L) (Verhaltensökonomie), Gender Economics (L), Global Policy Analysis: Poverty, Development, Growth (L+E).
 
        — Які Ваші враження про навчання в Університеті м.Цюріха?
– Навчатись в Швейцарії цікаво та дещо незвично. Основний акцент робиться на саморозвитку та самовдосконаленню кожного зі студентів. Разом з тим, виконання завдань часто відбувається колективно, у групах. Навчання фокусується на розгляді практичних кейсів. Студенти навчаються в університеті свідомо, з чітким розумінням своїх пріоритетів у майбутній професії. Всі знання та навички, які я отримала у Швейцарії, я прагну реалізувати на Батьківщині, у вільній та незалежній Україні. Тому всім нам бажаю миру і натхнення у навчанні!
А вступникам 2023 року щиро бажаю правильно обрати свій фах для подальшої успішної самореалізації!

 

Розмову провела Тетяна Куць,
доцент кафедри статистики та економічного аналізу
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook