Виробнича практика магістрів – надійне підґрунтя професійного зростання фахівців з обліку і оподаткування

29 липня 2023, 17:19
    З 10 липня 2023 р. здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти приступили до проходження виробничої практики відповідно до наказу № 987 «С» від 08.06.2023 р. Виробнича практика є важливим компонентом професійної підготовки майбутніх фахівців з обліку, аудиту, контролю та оподаткування й обов’язковою складовою навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» (ОПП «Облік і аудит»).
     Виробнича практика покликана сформувати у здобувача вищої освіти другого (магістерського) рівня професійні уміння, навички приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах шляхом виконання обов'язків, властивих майбутній професійній, організаційно-управлінській діяльності. Основною метою практики є поєднання теоретичної підготовки з формування практичних навичок з фаху для забезпечення конкурентоздатності майбутніх фахівців в умовах сучасних потреб суспільства та вимог ринку праці.
     Максим Торохтій, магістр спеціальності 071 «Облік і оподаткування» базою практики обрав СТОВ "ЛНЗ АГРО", компанію, яка знаходиться в Черкаській області.
    Компанія спеціалізується на сільському господарстві та агробізнесі. Вона займається вирощуванням різноманітних сільськогосподарських культур, таких як зернові, олійні культури, ярий ячмінь, пшениця, соя та інші. СТОВ "ЛНЗ АГРО" дбає про якість продукції, використовуючи сучасні агротехнології та надійну техніку. Окрім вирощування сільськогосподарських культур, СТОВ "ЛНЗ АГРО" також здійснює збут своєї продукції на ринках, як національних, так і міжнародних. Компанія дотримується високих стандартів якості та надійності, що дозволяє їй успішно конкурувати та здобувати позитивну репутацію серед своїх клієнтів. Завдяки своєму професіоналізму, високій відповідальності та сучасному підходу до агробізнесу, СТОВ "ЛНЗ АГРО" займає впевнену позицію на ринку та продовжує розвиватися.
    Як студент-практикант з обліку і оподаткування, він набуває практичний досвід у цій сфері. На першому дні зустрівся з колегами, які провели інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Показали робоче місце та зробили невеличкий вступ до робочих завдань, які заключаються у веденні первинної бухгалтерської документації. Максим має можливість отримати практичний досвід у сфері обліку, ознайомитись з реальними ситуаціями в обліковій практиці, а також вивчити внутрішні процеси та особливості функціонування підприємства.
    Вадим Чорновол, проходить практику в бухгалтерії Національного університету біоресурсів і природокористування України. Це великий досвід, оскільки дає можливість розширити знання з ведення обліку як на підприємствах агробізнесу, так і у сфері державного сектору.
    Юлія Микосянчик ознайомилася з первинною документацією, фінансовою звітністю та організацією ведення обліку в СФГ "АЛЬТА", село Рогозів Бориспільського району Київської області.
     Загалом 44 магістра на даний час проходять виробничу практику та закріплюють теоретичний матеріал з питань організації обліку, організації та методики проведення внутрішнього контролю й уміння обробляти і використовувати облікову інформацію для системи управління.
    Отже, велика кількість тижнів, визначена для проходження виробничої практики на магістратурі, дає можливість розширити знання, які були отримані і на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, і також:
  • поглибити знання з ведення обліку за міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та фінансової звітності;
  • поглибити знання з організації та методики проведення аудиту та державного фінансового контролю на підприємствах державної і недержавної форм власності;
  • вивчити методику проведення публічних закупівель;
  • розширити знання з проведення Е-документообігу та звітності із застосуванням сучасних інформаційних технологій тощо.
    Тому важливим є фінансова грамотність кожного. Не можна зупинятися на досягнутому. Необхідно розширювати свої знання, бажати кар’єрного росту та відбудовувати нашу державу.
   Щоб бути конкурентноздатним на ринку праці, необхідно вступати до магістратури. Наші магістри – це сильні, цікаві, розвинені студенти, майбутні фахівці, більшість з яких вже мають практичний досвід у бізнесі, розвинених компаніях, фірмах, організаціях. Вони беруть участь в олімпіадах, конференціях, конкурсах наукових робіт, отримують призові місця.
   
Бажаємо магістрам плідної практичної підготовки, гарного захисту звітів після проходження виробничої практики, а головне – отримати цінний досвід для майбутньої успішної кар’єри.
 
Тамара Гуренко, доцент кафедри
обліку та оподаткування,
гарант ОПП «Облік і аудит»
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook