Виробнича практика – важливий крок до опанування фаху інженера-електрика

31 липня 2023 року

Практична підготовка студентів є обов’язковим компонентом освітньо-професійної підготовки для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» і «Магістр» та відіграє важливу роль в адаптації студентів до сучасних вимог ринку праці.
Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення у реальних виробничих умовах. Саме тут студент має можливість остаточно переконатися в правильності зробленого ним вибору. Під час виконання програми практичного навчання студент має змогу перевірити рівень свої теоретичної підготовки.
Цьогорічну виробничу практику студенти ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, які навчаються на освітніх програмах спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, проводять на базових підприємствах, з якими укладені відповідні угоди. Саме виробничники мотивовані забезпечити виконання всіх компонент програм практик: монтажної, експлуатаційної та дослідницької. Давніми партнерами для організації практичного навчання, з якими плідно співпрацює інститут, є ТОВ «ДТЕК Мережі», ПАТ «Черкасиобленерго», ТОВ «Кернел», КП «Київміськсвітло», ТОВ «Дніпро-М» і інші.

Під час проходження практики наші студенти вивчали організацію експлуатації електрообладнання та загальний стан технологічних процесів на підприємстві, проводили обстеження, знайомилися з видами та періодичністю виконуваних електротехнічним персоналом робіт з обслуговування електроустановок оснащення електроцехів, пункту технічного обслуговування і ремонту енергетичного обладнання. Виконуючи разом з персоналом виробничі завдання студенти набували досвіду та навичок з монтажу, налагодження, технічного сервісу, діагностування енергетичного обладнання.
Для більшості студентів знайомство з технологічними процесами систем електроспоживання підприємств дозволить використати цю інформацію для підготовки випускних кваліфікаційних робіт.
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження щиро дякує своїм партнерам за допомогу в організації виробничої практики.

Володимир Коробський, Іван Радько,
доценти кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій,
Ліля Мартинюк,
старший викладач кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook