Павло Паламарчук, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: найкраща пора освітнього процесу – це проходження виробничої практики

31 липня 2023 року

   Проходження виробничої практики є неоціненним досвідом в житті кожного майбутнього спеціаліста. Вона забезпечує формування професійних здібностей та умінь, які знадобляться в подальшій роботі. На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК цьому питанню приділяється особлива увага.

   Мене звати Паламарчук Павло, я студент третього курсу і хочу розповісти про свій досвід проходження виробничої практики на виробництві вегетеріанської продукції “Green Go” (ТОВ «Алма Веко Фуд»).

   Проходження виробничої практики на підприємстві “Green Go” є незабутнім досвідом в моєму житті. Працюючи на сучасному обладнанні, я почуваюсь справжнім професіоналом своєї справи. Кожна деталь, кожен процес виглядають дивовижно захоплююче, і я з нетерпінням навчаюсь всьому, що пов'язане з приготуванням вегетаріанської продукції. Ця практика надала мені унікальну можливість познайомитися з різноманітними аспектами виробництва вегетаріанської їжі. Я спостерігаю майже кожного дня за процесом підготовки сировини, управлінням технологічним процесом, а також створенням смачних та корисних страв. Кожен день наповнений новими знаннями і навичками.

   Вегетаріанська їжа — це стиль харчування, що виключає споживання м'яса і риби, має численні переваги для здоров'я людини та навколишнього середовища. Багато досліджень показують, що вегетаріанська дієта може допомогти знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Вона зазвичай бідна на насичені жири, холестерин та трансжири, які можуть сприяти виникненню проблем із здоров’ям. В той же час, вегетаріанська дієта багата на фрукти, овочі, цільні злаки та горіхи, що містять багато важливих поживних речовин, антиоксидантів та клітковину. На сьогоднішній день вегетаріанська їжа є відкритим полем для створення нових технологій приготування і обробки продуктів, що відкриває багато можливостей для молодих спеціалістів.

   Крім того, робота в чудовому колективі стала для мене справжньою перлиною цієї практики. Зі мною на практиці також перебуває магістр 1 року навчання ОП «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» Ольга Білик, яка виконує магістерську роботу на даному підприємстві. Спілкування зі співробітниками, які діляться своїм досвідом та знаннями, допомагають мені впроваджуватись у роботу та вчитися новому. Також особливу увагу при роботі з продукцією приділяє головний технолог Раїса Миколаївна. Вона допомагає розібратися у технології виготовлення продукції та правильній роботі із обладнанням. За декілька тижнів я зміг отримати навички роботи на кутері та фаршмішалці.

   Компанія "Алма-Веко,Фуд", “GreenGo” презентували сенсаційну новинку - перший рослинний стейк – GreenBeefSteak для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса - майже не існує. Проаналізувавши актуальні харчові тренди стало зрозумілим, що вироби на рослинній основі потребують уваги з боку вдосконалення технологій та створення більш різноманітного асортименту.

 

Виготовлення першого рослинного стейку в Україні на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

    «Наша місія - зробити продукти на рослинній основі різноманітними, дуже смачними, доступними і бажаними для кожного. Ми прагнемо популяризувати рослинні продукти серед споживачів незалежно від їх харчових ідеологій. Якщо люди можуть їсти сьогодні салат, а завтра стейк, то чому для продуктів на рослинній основі потрібно виокремлювати якусь певну аудиторію? Саме тому GG-продукти призначені для ВСІХ! Ми бачимо нашого споживача свідомою, сучасною людиною, яка хоче урізноманітнити свій раціон новою категорією харчових продуктів. Він може бути хоч флексітаріанцем, хоч вегетаріанцем, хоч веганом, хоч м'ясоїдом. Наші продукти для всіх» - додає співзасновник компанії Олександр Панасюк.

   З впевненістю можу стверджувати, що найкращим періодом навчання в університеті – є проходження виробничих практик на сучасних, високотехнологічних підприємствах, одним з яких є ТОВ «Алма Веко Фуд», виробництво вегетеріанської продукції “Green Go”!

Павло Паламарчук,
студент 3 курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook