Літня школа з геодезії та землеустрою 2023: яскраві враження та обмін досвідом з професіоналами

31 липня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  Літня пора для здобувачів першого й другого курсів факультету землевпорядкування – це період проходження цікавих і пізнавальних геодезичних практик. Цьогоріч навчальна практика триває на території базового закладу НУБіП України, а 28 липня 2023 року відбулася подія, яку з нетерпінням чекали всі майбутні землевпорядники – «Літня школа із геодезії та землеустрою 2023». Щороку вона стає окремою сторінкою у житті студентів, оскільки надає можливість «з головою» зануритись у свою професійну діяльність, збагатитись досвідом і зрозуміти, наскільки захоплива та перспективна є сфера геодезії та землеустрою.

 

  Відкриваючи «Літню школу з геодезії та землеустрою 2023», декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зазначив, що такі зустрічі з професіоналами допомагають студентам краще зорієнтуватись у майбутніх професійних цілях, а також надихають на подальші зусилля для досягнення успіху у своїй кар’єрі. Студенти мають чудову можливість поспілкуватися, попрацювати та перейняти досвід фахівців у сфері геодезії та землеустрою. До вітального слова та офіційного відкриття літньої школи Тарас Олексійович запросив проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука. Вадим Анатолійович зазначив, що для опанування будь-якої професії обов’язково потрібна практика. Надзвичайно приємно спостерігати як студенти зацікавлені до нових знань та викликів. Національний університет біоресурсів та природокористування України робить все можливе для якісної практичної підготовки фахівців.
 
  Голова Ради роботодавців факультету, очільник Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець зазначив, що спеціальність «Геодезія та землеустрій» – це дуже важлива сфера, що має безпосередній вплив на розвиток нашої країни. Активна участь студентів у Літній школі підтверджує прагнення до професійного вдосконалення та успіху у цій важливій сфері. Начальник управління сертифікації Держгеокадастру Ольга Лахматова доєдналась до привітань та додала, що Літня школа – це можливість познайомитись із новітнім геодезичним обладнанням, побачити їх застосування на практиці та навіть спробувати свої сили у різних конкурсах. Команда викладачів та досвідчених фахівців завжди готова допомогти зрозуміти всі нюанси та відповісти на запитання. Завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук побажав студентам завжди отримувати задоволення від своєї роботи та ніколи не сумніватись у своїх силах. Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин побажав учасникам успіху в геодезичних конкурсах, які є найочікуванішою частиною Літньої школи з геодезії та землеустрою.
  Роботодавці факультету землевпорядкування Андрій Менько, Михайло Туряниця, Олексій Куценко та їхні колеги з компаній «GEOFIX», «EINav», Culver Aviation, System Solutions та ін. продемонстрували учасникам моделі надсучасних геодезичних приладів. Студенти прослухали цікаві лекції про новітні технології, що застосовують у професійній діяльності геодезисти. Учасники отримали корисні поради від досвідчених професіоналів для покращення своєї фахової підготовки.
 
  Далі розпочались геодезичні конкурси та навігаційно-геодезичний квест, початок яких дуже чекали студенти. Завдання спрямовані на точність і швидкість. У навігаційно-геодезичному квесті, де за GPS-координатами потрібно знайти місцезнаходження умовної точки, перемогу здобули студенти першого курсу Михайло Ісаєв та Євген Турбін. У конкурсі з орієнтування на місцевості, де використовуючи топографічну карту слід знайти місцезнаходження умовної точки, найшвидшими виявилась команда Поліни Шиндер і Тараса Нікітішина.
 
 
 
  Не менш цікавим для учасників був конкурс зі встановлення електронного тахеометра в робоче положення. Найшвидше встановила геодезичний прилад над точкою команда Миколи Забуги та Ігоря Пітунова (з часом 1 хвилина 18 секунд).
  Далі стартували змагання на кмітливість і винахідливість. Студенти, використовуючи набуті знання, продемонстрували вміння найточніше вимірювати кути, перевищення та довжини ліній. Перемогу здобули ті, чиї результати були найближчими до реальності. Олексій Шестерик та Олександр Стасюк – були кращими у вимірюванні перевищень. Також Поліна Шиндер і Тарас Нікітішин вчергове здобули перемогу, але вже в конкурсі з точності вимірювання горизонтального кута, а під час вимірювання дирекційного кута проявили майстерність та кмітливість студенти 1 курсу Володимир Бакаленко та Артем Іваненко.
 
  Далі стартували спортивні змагання з міні-футболу, стрибків зі скакалкою та підтягування на турніку. Гучними оплесками та підтримкою вболівальників супроводжувалась боротьба між командами. Традиційно, активну участь брали у змаганнях викладачі й роботодавці, демонструючи студентам свої вміння. І місце зі стрибків на скакалці за одну хвилину, з результатом 140 стрибків, отримала студентка 2 курсу Ольга Тертишна, а І місце з підтягування на турніку із загальним результатом 25 разів виборов студент 2 курсу Іван Уманчик. Не менш запеклим було змагання з міні-футболу. У результаті, І місце виборола команда викладачів та роботодавців факультету землевпорядкування, ІІ місце посіла команда студентів 1 курсу, ІІІ місце – команда студентів 2 курсу.
 
 
  По закінченню змагань переможці отримали цінні призи й нагороди від роботодавців – «Асоціації фахівців землеустрою України», депутата Київради Дмитра Калініченка та директора київської міської організації федерація кікбоксингу України Руслана Гаджимурадова. Вручення призів і подарунків переможцям провели декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і голова Ради роботодавців Анатолій Полтавець.
 
  «Літня школа з геодезії та землеустрою 2023» залишила незабутні враження та лише позитивні емоції у всіх учасників. Щиро дякуємо Раді роботодавців факультету землевпорядкування за організацію та постійну підтримку!
 
Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook