Про актуальність освітньої програми «Міжнародна економіка» економічного факультету НУБіП України у сучасних умовах

1 серпня 2023 року
     Останні дні подачі документів тривають. Не виключенням стала і популярна серед абітурієнтів освітня програма «Міжнародна економіка» спеціальності 051 «Економіка». Зважаючи на неабиякий попит вступників на ОП «Міжнародна економіка» науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки часто обговорюють із майбутніми студентами їх перспективи після навчання, як організований саме процес навчання. Тож сьогодні ми провели розмову з вступником Артуром ПАЛАГУТОЮ, який подав документи на ОП «Міжнародна економіка» і почули його думку.
     На думку Артура, ОП «Міжнародна економіка» залишиться досить актуальною у майбутньому. Оскільки наростання глобалізаційних процесів і збільшення взаємодії між країнами створює потребу в фахівцях, які розуміють економічні процеси в міжнародному контексті саме із знанням особливостей аграрного сектору. Це пов’язано із тим, що різні країни співпрацюють у багатьох сферах, таких як торгівля, фінанси, технології та культура. Тож економісти-міжнародники зможуть забезпечити необхідний рівень ведення діяльності в сферах рослинництва, тваринництва, а також проводити аналіз та планування подальших дій для досягнення ефективного співробітництва.
    Від освітньої програми «Міжнародна економіка» майбутній студент очікує перш за все отримати необхідну підготовку з міжнародної економіки із урахуванням особливостей аграрного сектору для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці. Ставши економістом-міжнародником має надію, що швидко зможе орієнтуватися в закономірностях та поточних тенденціях розвитку агропродовольчих ринків, їх окремих сегментів. Отримає зняння про базові принципи прийняття господарських рішень у сфері міжнародних торговельних відносин, розуміння можливостей виходу на глобальні ринки.
   Артур розкрив свій невеликий секрет: найбільше його привабила перспектива навчатись ще й на базі навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD». Бо ще навчаючись в школі, часто спостерігав як в ННЛ «AGMEMOD» проводяться навчальні курси, тренінги, семінари, наукові конференції. А на День відкритих дверей економічного факультету пощастило побувати в стінах такої перспективної і сучасної лабораторії. Особливо приваблює можливість робити прогнози на агропродовольчих ринках і розробляти заходи, програми і політики в сільському господарстві.
     Ось так професор Анатолій ДІБРОВА, декан економічного факультету та професор Наталія ВДОВЕНКО, завдувач кафедри глобальної економіки допомогли абітурієнту, як майбутньому студенту, зробити правильний вибір.
    Тож побажаємо успіхів нашому майбутньому студенту-першоркурснику та чекаємо на заняттях в сучасних, ошатних аудиторіях економічного факультету з 14 серпня 2023 року!
 

Марина Павленко,
асистент кафедри глобальної економіки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook