Анна Морозова: майбутній фах – це свідомий вибір, тому обираю журналістику

2 серпня 2023 року

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і впевнено крокувати ним. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити. Вибір професійного шляху, безумовно, складний, тому для цього необхідно врахувати багато даних, зокрема, свої інтереси, здібності, шляхи отримання професійної освіти, перспективи працевлаштування по отриманій спеціальності.

  Анна Морозова з м. Кропивницького вирішила обрати фах майбутнього журналіста і охоче погодилася дати відповіді на кілька питань.

 

  •    – Чому обрали саме НУБіП України для здобуття майбутньої освіти?
  •  

   – Вибір майбутнього закладу зумовлений був інформацією, яку я отримала на сайті Університету та під час відвідування Днів відкритих дверей, де майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про спеціальності, які можна отримати в НУБіП України, про перспективи навчання, умови проживання в гуртожитках, активне дозвілля, програму подвійних дипломів, міжнародне стажування студентів та працевлаштування випускників. Серед іншого мене привабила цікава програма навчання та високі рейтинги Університету.

 

  • – Чим вас зацікавила спеціальність "Журналістика"?
  •  

   – Журналістика – одна з найцікавіших професій, жоден інший різновид людської діяльності не дає такої можливості для самореалізації. Журналіст завжди у вирі подій, де б він не працював: на телебаченні, радіо, чи періодичній пресі. Його очима більшість людей дивляться на події у країні та світі. Він вміє інформативно, а головне цікаво розповісти практично про все: від державних новин до історій життя зірок. Але для того, щоб зацікавити читача чи глядача необхідне грамотне володіння мовою та відчуття стилю, широкий кругозір та ерудованість. Тому обираю для себе майбутній фах журналіста, й хочу здобути освіту саме в НУБІП України, на кафедрі журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету.

 

  • – Анно, скажіть ким Ви бачите себе після здобуття освіти?
  •  

   –  Закінчуючи навчання у школі, розглядала цю спеціальність, хотіла вступити до вищого навчального закладу, де готують майбутніх журналістів. Оскільки професію потрібно вибирати з урахуванням своїх здібностей, схильностей, інтересів, талантів та бажань. А я своє майбутнє планую пов’язати із сферою журналістських розслідувань.

 

  • – Що на вашу думку здобудете від університетського навчання?
  •  

   – Журналіст повинен мати гарну пам'ять, розвинуті творчі здібності та аналітичний склад мислення. Комунікабельність, цілеспрямованість, допитливість та винахідливість – обов’язкові для гарного спеціаліста. Крім того, спостерігаючи стрімкий розвиток технологій, він зобов’язаний «йти в ногу» з ними, цікавитися, вивчати та використовувати їх у повсякденній роботі. Під час відвідування Днів відкритих дверей мене вразила матеріально-технічна база університету. Особливо я була у захваті від навчальної медіалабораторії кафедри журналістики та мовної комунікації. Там є знімальний павільйон, монтажний кабінет,  який оснащений сучасним обладнанням. Адже це гарна можливість набуття практичного досвіду та компетенцій у створенні телевізійного та радіопродукту, вдосконалення отриманих під час навчання вмінь і навичок.
 Із соцмереж дізналась, що в університеті працює Телеканал "Свій НУБІП", який успішно поширює інформацію про діяльність Університету та його підрозділів, зокрема, про заходи й події, досягнення студентів та викладачів, а це в свою чергу формує позитивний імідж Університету.

 

  • – Яке враження у Вас склалося після відвідування Університету?
  •  

  – Університет сприйняла як вищий навчальний заклад європейського рівня підготовки майбутніх фахівців, що розташований у мальовничій місцевості. Також мене привабила освітня база і власне сама навчальна програма. Неодноразово заходила на сайт та багато читала саме про університет загалом і майбутній фах зокрема.

 

  • – Дякую, Анно, бажаю успіхів і до зустрічі 14 серпня!

   – Так, до скорої зустрічі!

Розмову провів Олександр Харчук,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook