Вступна кампанія 2023 – вже історія: в приймальній комісії зафіксовано гарний результат – понад 13 тисяч заяв!

2 серпня 2023 року
  Вступна кампанія 2023 – вже історія. Коротко про її перебіг у Національному університеті біоресурсів і природокористування України і результати розповідає відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський.

 

 

  • Спочатку про бакалаврат. Яка остаточна картина вступу на нього виглядає цього року?

— Зараз вже можна сказати: цього року ми маємо вельми хороший результат! Спочатку про кількість заяв від вступників: через електронні кабінети їх надійшло більше 13 тисяч. Серед найбільш популярних виявилися спеціальності факультетів інформаційних технологій (1961 заява), гуманітарно-педагогічного (1768), агробіологічного (1064), аграрного менеджменту (1037), економічного (1062) та інші. Зараз вступники активно несуть документи для зарахування.
  Особисто мені дуже приємно, що серед вступників є багато молоді, яка через агресію російської федерації змушена була залишити Україну. А зараз вона повернулась і подає документи в наш університет. Я також дуже поважаю молодих людей, сім’ї яких змушені перебувати на тимчасово окупованих територіях: вони знаходять сили і мужність дістатись підконтрольних Україні територій, аби стати студентами українських вишів. Таких в НУБіП України багато.

 

 

 

 

 

 

  • А як там справи з магістратурою?

— Сьогодні вже третій день приймаємо електронні заяви на вступ для здобуття ОС «Магістр». Загалом цей процес триватиме до 21 серпня, і про якісь результати ще говорити зарано. Але, порівнюючи з аналогічним періодом минулих вступних кампаній, ми маємо суттєве зростання!

 

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook