Абітурієнти обирають навчання на ОП «Психологія» в НУБіП України

4 серпня 2023, 11:31
м. Київ

   Сплив термін подання заяв на навчання у вишах для здобуття ОС бакалавр. Скоро майбутні першокурсники ознайомляться із результатами конкурсу, остаточно визначатимуться: в якому університеті опановуватимуть майбутню професію. Серед них є ті, хто з нетерпінням чекають результатів, однак вагань щодо вибору університету й освітньої програми не мають, адже твердо переконані – це ОП «Психологія» в НУБіП України. До цього кола абітурієнтів належать Олександра Черкасова та Діана Олійник. Їх ми запросили до розмови.
   

Скажіть, будь ласка, чому серед безлічі професій обрали саме психологію?
   Олександра: цей фах дає змогу надавати допомогу іншим людям, що в умовах війни, на мою думку, є дуже важливо.

 


   Діана: про психологію мрію ще з 8 класу, перечитала багато літератури, переглянула цікаві відео, дійшла висновку, що навчання цього фаху дасть змогу віднайти й зрозуміти саму себе, усвідомити природу людських стосунків, допомогти тим, хто став очевидцем страшних воєнних подій, тому вагань щодо вибору професії не мала.


   Для вступу до вишу ви складали НМТ, чи було це складно?
   Олександра: так, адже в один день варто було скласти всі предмети, а перед цим – пів ночі перебувати в укритті, бо була повітряна тривога, тому далася взнаки втома.
   Діана: так, найбільше лякали очікування інших – учителі, батьки наголошували на важливості як підготовки, так і самого результату, тому не хотілося їх підвести.
   Чому обрали навчання в НУБіП України?
  Олександра: про кожен університет зараз можна знайти багато інформації, однак я орієнтувалася на відгуки людей, яких добре знаю, тому коли почула розповідь знайомої про ваш університет, а потім приїхала й познайомилася з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Інною Миколаївною, то вирішила, що навчатимуся саме тут.
   Діана: багато схвальних відгуків чула про університет від близьких та друзів, розповідали, що навчання цікаве, дають гарну підготовку, тому обрала саме НУБіП України.
   Що очікуєте від навчання на освітній програмі «Психологія»:
   Олександра: знайомства з цікавими науковцями, розширити коло друзів.
   Діана: здобути ґрунтовну фахову освіту, уже з нетерпінням чекаю перших практичних, адже хочу бути психологом-практиком, мрію брати участь у цікавих проєктах, тренінгах – це буде захопливо.
   Які склалися перші враження від знайомства з університетом?
   Олександра: зачаровує краса самого місця, красиві споруди, гарний ботанічний сад, трохи тривожно: починається зовсім інше життя.
   Діана: люблю природу, а у вас все потопає в зелені та квітах, привітні викладачі, з якими спілкувалася, дуже відкриті.
   Що б хотіли побажати одноліткам?
   Олександра: здоров’я, Перемоги й миру – це найголовніше, адже без цього не можливе справжнє життя.
   Діана: віри в себе, уміння чути інших, однак покладатися на себе, не боятися складати НМТ, у виборі професії орієнтуватися виключно на власні схильності, Перемоги.
   Бажаємо майбутнім студенткам, щоб їхні очікування щодо навчання здійснилися, задоволення від самореалізації в професії, дякуємо, що погодилися поділитися своїм досвідом та враженнями.


Кафедра психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України запрошує на навчання!


З майбутніми першокурсницями розмовляла
доцент кафедри психології
Людмила Омельченко
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook