Валерія Мельник після закінчення ветеринарного технікуму в Польщі обирає факультет ветеринарної медицини НУБіП України

8 серпня 2023 року
ФВМ НУБіП України

  - Вітаю Валерія. Розкажіть де навчались, коли закінчили, які захоплення?

   Усім привіт, я – Валерія Мельник, до 10 класу навчалась у Києві в ліцеї податкової та рекламної справи №21. Потім навчалась у  Ветеринарному технікумі в Польщі, закінчила у квітні цього року. А потім вирішила повернутись в Україну і продовжити навчання тут. По-перше, в Києві моя мама, яка нікуди не виїхала з початку повномасштабного вторгнення, а по-друге, я зрозуміла, що якість вищої освіти в Україні не те що не гірша, а по багатьох параметрах обходить польську. А ще в них немає спеціалізації ратологія, як в НУБіП. Захоплення? Поки не поїхала в Польщу, з 3х років тренувалась в групі фігурного катання «Більман» та виступала в танцювальному колективі на льоду «Феєрія», ми навіть займали призові місця в змаганнях між танцювальними колективами.

   - Чому саме ветеринарна медицина?
 
   Моя мама обожнює декоративних щурів. Вона тримала їх ще задовго до мого народження і продовжила коли мені виповнилося 4 роки і я вже не намагалася нікого придушити  змалечку знаю як мало вони живуть (до 3х років) та як часто хворіють респіраторними захворюваннями. А от рекомендованих ратологів у місті всього лише кілька на весь Київ. Тому ще один хороший ратолог або родентолог місту точно не завадить.
 
   - Чому обрали НУБіП України?
 
   Коли писала мотиваційний лист, мама підколювала мене чи підійде варіант «це єдиний ВНЗ у Києві у якому є обрана спеціальність»
   А якщо серйозно, у НУБіП дуже потужна матеріально-технічна база, є своя клініка дрібних тварин (от тільки отих лабораторних щуриків мені так шкода), і, найголовніше, НУБіП закінчила власниця ветеринарної клініки для гризунів в якій я зараз  працюю. Вона так багато розповідала мені і про сам університет, і про викладачів, і про вимоги до навчання, що іноді мені здається, що я не тільки поступаю, а вже кілька років навчаюся у НУБіП. Я вірю, що високі вимоги до студентів та навчання в вашому університеті допоможуть мені стати дійсно хорошим лікарем-ветеринаром,що в майбутньому допоможе багатьом гризунам(моїм майбутнім пацієнтам), можливо не тільки в Києві.

    - Дякуємо Вам і бажаємо успіхів!

Володимир Мельник, зав каф. епізоотології,
мікробіології і вірусології
Максим Жуковський, асистент каф. епізоотології,
мікробіології і вірусології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook