Викладачі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології на стажуванні в Університеті Вагенінген, Нідерланди

8 серпня 2023 року
  Наукове стажування педагогів є важливою ланкою у професійному зростанні та саморозвитку комунікативних й інтернаціональних здібностей. В умовах Європейської інтеграції, вагомого значення набуває володіння педагогом англійською мовою та інноваційними технологіями в науковій та педагогічній діяльності.
  З цією метою доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віта Петрівна Строкаль виграла грант WIMEK, ціль якого була направлена на проходження педагогом наукового стажування в найкращому університеті Європи з наук про довкілля – Wageningen University (The Netherlands). Стажування передбачає два етапи (один – влітку, другий – восени), кожна з яких має дві частини: наукова частина (набуття з знань з інноваційних методів діагностики рівня забруднення води, включаючи моделювання та сценарії), педагогічна частина (набуття знань з організації навчальних дисциплін методом рецензування).
  Зокрема в перший етап стажування, який тривав з 24 червня по 31 липня 2023 року доцент Віта Строкаль була прикріплена до групи науковців з водних систем і глобальних змін (Water Systems and Global Change group – WSG, WUR), в колективі яких були проведенні ряд зустрічей з директором групи, координаторами навчальних курсів, науковцями.
  В даному етапі стажування наукова частина передбачала роботу над науковою статтею з експертами групи водних систем і глобальних змін та представниками проєкту CLIMAGRI4Ukraine, а також відвідування симпозіумів, конференцій, які проходили в момент стажування. Педагогічна частина включала роботу над рецензуванням курсу «Принципи наук про навколишнє середовище (ESA20806) – Principles of Environmental Sciences», вивчення методів та способів організації лекційних та практичних занять на прикладі даного курсу. Більш детально звіт можна переглянути у прикріпленому файлі «Строкаль В.П._наукове стажування».
  На думку доцента Строкаль В.П., після місяця стажування, можна сказати, що саме такий вид стажувань сприяє удосконаленню мовної комунікації та професійних умінь у науковій та педагогічній діяльності, саморозвитку та самовдосконаленню, що є досить важливими у науково-педагогічній діяльності викладачів. Варто зазначити, що прикріплюючись до групи науковців певної спеціалізації, під час спілкувань, комунікації та спільної наукової роботи з ними, педагог набуває softskills.
  У Національному університеті біоресурсів і природокористування для науково-педагогічних працівників створені досить сприятливі умови для наукових стажувань. Адміністрація університету підтримує та сприяє проходженню стажувань педагогами. Хочу висловити подяку всьому відділу міжнародних зв'язків університету, декану факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлії Василівні Коломієць, завідувачу кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олені Іванівні Наумовській – за можливість проходження наукового стажування та сприяння удосконаленню професійних умінь й навичків в науковій та педагогічній діяльності.
 
В.П. Строкаль,
доцент кафедри екології агросфери
та екологічного контролю
 

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook