Ректорат: готовність до старту навчального року №1

8 серпня 2023, 12:00

  7 серпня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Поточний тиждень присвячений організації набору студентів – вступники до бакалаврату та магістратури подають оригінали документів.

 

  Приймальна комісія працює чітко, деякі кафедри створили консультаційні пункти, допомагають із заповненням заяв. Тож очікуємо на виконання державного замовлення та набір студентів, які навчатимуться за контрактом. Жнива тривають і в навчально-дослідних господарствах. Ректор відвідав поля, де наразі йде збирання хліба. Урожайність в цілому вище середньої по регіону. Очільник університету відмітив культуру ведення рослинництва, яка організована на достатньому рівні. Єдина пересторога – рентабельна реалізація врожаю. Разом з тим, тваринництво потребує переосмислення, зміни підходів до його ведення. Триває підготовка гуртожитків до поселення студентів, особливо першокурсників.

  

  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський закцентував на виконанні державного замовлення, діалозі зі вступниками, які вступили за першим пріоритетом, але з різних причин ще не подали документи.
  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про подачу документами 83 вступниками до аспірантури. Сьогодні стартує ректорська перевірка студентських гуртожитків, їхньої готовності до поселення студентів. Свою роботу розпочинає студентський IQ.центр.

  Керівник Сенату Студентської організації Олександра Калініченко закцентувала на консультації першокурсників, підготовці до студентського форуму та виборів голів студентських рад в гуртожитках і старост академічних груп.
  Учений секретар Оксана Барановська доповіла про організацію засідання вченої ради, проєкт рішення 8 серпня буде оприлюднений на офіційному сайті для ознайомлення та внесення пропозиції.

 

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про завершення роботи комісії з перевірки готовності навчально-наукових лабораторій до нового навчального року, патентну активність, стан використання коштів на виконання досліджень та формування випусків наукових журналів. В УЛЯБ АПК проводяться наукові дослідження відповідно до затверджених тематичних планів. В НДГ заплановано завершення збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

  Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про підготовку гуртожитків до поселення студентів. Проводиться дезінсекція та дератизації всіх приміщень та кімнат тривають косметичні ремонти. Завезений м’який інвентар, частина меблів. Оновлюються інформаційні стенди та пам’ятки.

  Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергій Михнюк доповів про організації церемонії посвяти в студенти першокурсників, маршрути екскурсій для студентів нового набору.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на наборі студентів іноземців, діяльності підготовчих курсів.

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про підготовку території, навчальних корпусів, кампусу до нового навчального року. У фокусі також опалювальний сезон і резерв на випадок блек-ауту. Особлива увага до укриттів.
  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на аналізі готовності до нового навчального року. В середу пройде нарада із заступниками деканів з навчальної роботи, де буде детально розглянуто організацію освітнього процесу. Акцент на акредитації, перевідних наказах, робота вирівнювальних курсів, вченій раді університету 11 серпня.

 

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.
Василю Шинкаруку і Сергію Ковалевському – максимальну увагу приділити прийому оригіналів документів в ході вступної кампанії.
Сергію Кваші і Сергію Стецюку – підготовка гуртожитків до поселення, ректорської перевірки кампусу.
Сергію Кваші – тримати в полі зору постановку студентів нового поповнення на облік військовозобов’язаних.
Василю Шинкаруку і Оксані Барановській – організувати і провести засідання серпневої вченої ради університету на належному рівні (вона має розпочатися о 9-й ранку 11 серпня).
Сергію Михнюку – сконцентруватися на Посвяті у студенти і складанні Урочистої присяги.
Вадиму Кондратюку – контролювати збирання урожаю зернових в навчально-дослідних господарствах університету і подальшу його реалізацію.
Валерію Іщенку – забезпечити належний хід робіт з благоустрою території університету.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook