Яна Роговська перебуває в Кембриджському університеті та мріє вступити на спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України

2 серпня 2023 року

     Доброго дня! Розкажіть коротко про себе.

— День добрий! Я, Роговська Яна, цьогоріч закінчила бакалаврат за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України і вже подала заяву на вступ до магістратури за цією ж спеціальністю. Наразі у рамках очної міжнародної літньої програми Кембриджського університету за програмою студентської мобільності «University of Cambridge International Summer Programme 2023», перебуваю в одному з найвідоміших університетів світу, який, крім іншого відомий і тим, що делегує до парламенту Великої Британії двох депутатів. Я перебуваю в Англії з метою проходження курсів, що спрямовані на дослідження глобальних викликів, на впровадження інновацій у всі сфери життєдіяльності. Тут, в Кембріджі, я надихаюсь знаннями та набуваю досвід, яким неодмінно поділюся зі студентами за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України. Проте маю сказати, що саме навчання в нашому університеті дало мені ті знання англійської мови й розуміння глобальних процесів управління людьми, управління на рівні громад, регіонів, держави та розуміння міжнародних процесів, які дозволяють мені осягнути та на рівних з іншими студентами з різних країн світу спілкуватися на навчатися в Кембріджі.

  • Чому обираєте саме спеціальність «Публічне управління та адміністрування»?

— На мою думку, яка підтверджується 4 роками навчання на бакалаврській програмі за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», в НУБіП України – це спеціальність, яка готує кадри для роботи в органах влади. Це найбільш затребувана спеціальність, оскільки вкрай необхідні для країни молоді фахівці, здатні організувати процеси відбудови України. Мої однокурсники вже працюють в міністерствах та інших центральних органах влади, зокрема в Національному агентстві України з питань державної служби. Але, я, як і мої одногрупники, вступаємо в магістратуру за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» хтось на денну, а хтось на заочну форму навчання. Серед нас немає жодного, хто б пішов на іншу спеціальність в магістратуру – це показник і належної якості освітнього процесу, і відповідність підготовки фахівців, які затребувані на ринку праці. Чи багато бакалаврів за іншими спеціальностями можуть зразу ж піти працювати за фахом?

  • Які найбільш позитивні враження маєте від навчання за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України?

— Перше, це те, що на відміну від більшості освітніх закладів в НУБіП України забезпечені безпекові умови навчання і навчання відбувається в очному форматі. Друге – це дуже насичена та цікава освітня програма, яка увібрала у себе 5 різних спеціальностей (право, економіку, інформаційні технології, управління (людьми та територіями), філологію (знання державної та іноземної мови)). Третє – можливість якісних очних практик в органах влади. Четверте – можливість студентської мобільності. П'яте – працевлаштування, з яким немає проблем!

  • Що стало вирішальним у виборі освітньої програми?

— Переконана, що навчання за освітньо-професійною програмою «Публічне управління та адміністрування» допоможе стати управлінцем нового типу, фахівцем-професіоналом у сфері публічного управління та адміністрування сучасного рівня, що вміють аналізувати державну політику та розробляти заходи для її реалізації, мають навички управління проєктами, стратегічного планування, розробки управлінських рішень.

  • Яких результатів очікуєте після вступу на омріяну спеціальність?

— Під час навчання в НУБіП України планую отримати новітні теоретичні знання та сучасні практичні навички, які мені необхідні будуть у майбутній професійній діяльності. Зокрема, розуміння та використання технологій вироблення, прийняття та реалізації управлінських рішень; знання основ електронного урядування; вміння користуватися системою електронного документообігу; вміння налагодити комунікацію між громадянами та органами державної влади і місцевого самоврядування; застосування сучасні технологій маркетингу та менеджменту в сфері публічного управління та адміністрування.

  • Які плани на майбутнє?

— Вірю в Збройні Сили України! Моє майбутнє – Україна!

 

Розмову вела Ірина Грищенко,
відповідальний секретар приймальної
комісії до магістратури від
ННІ неперервної освіти і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook