Порядок постановки на військовий облік вступників 2023 року

10 серпня 2023 року

 

 

 Дорогі вступники, просимо Вас звернути увагу на ці вимоги

та завчасно підготувати необхідні військо-облікові документи

під час вступу в університет!

    У 2023 році прийом на навчання до Національного університету біоресурчів і природокористування України на програми здобувачів вищої освіти хлопців/чоловіків здійснюється лише після пред’явлення ними оригіналу одного з таких військово-облікових документів:
  - посвідчення про приписку до призовної дільниці* (можуть подавати вступники не старші 27 років);
  - військовий квиток;
  - тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
  *такий документ отримують усі хлопці 16-річного віку

   Окрім цього, перелічені документи мають містити відмітку (штамп/печатку) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), де вступник перебуває/перебував на військовому обліку. У документі має бути відмітка саме органу з назвою “ТЦК та СП”, не “військовий комісаріат / військкоммат”.

    У разі відсутності у вступника військово-облікового документа або наявності документа без актуальної відмітки ТЦК та СП, Приймальна комісія НУБіП України не вправі допустити такого вступника до конкурсного відбору студентів на навчання в НУБіП України.

     До уваги студентів, які є військовозобов’язаними або призовниками:

    1. Військовозобов’язані студенти та призовники зобов’язані ознайомитися і дотримуватися Правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних. (Постанова Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487)
    2. Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку:
- за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання - у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки або інших визначених законодавством органах на персонально-первинному військовому обліку;
- за місцем роботи (навчання) на підприємствах, в установах, організаціях, закладах освіти, інших органах;
- у разі вибуття за межі України на строк більше трьох місяців - за місцем консульського обліку в закордонних дипломатичних установах України.
 3. Зарахування на військовий облік за місцем навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України здійснюється у відділі студентської документації на підставі поданих при вступі (поновленні на навчання) військово-облікових документів (посвідчення про приписку до призовної дільниці, військовий квиток або тимчасове посвідчення замість військового квитка), а також Довідки про місце реєстрації. Військові документи мають бути актуальні!
   4. Згідно з Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів НУБіП України збирає такі дані про призовників та військовозобов’язаних студентів: (Додаток 5 - посилання на Гуглформу для постановки на військовий облік після виходу наказу про зарахування на навчання в університет натиснути тут!!!). Університет надсилає у семиденний строк з дня видання наказу про зарахування, відрахування із закладу освіти до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повідомлення про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 4);
    5. Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістівˮ, а також надавати зазначеним органам документи, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізаціюˮ.
  6. Студенти повинні особисто подавати щороку до 1 жовтня до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки документи, що підтверджують право громадян на відстрочку від призову на військову службу.

При собі мати:
• паспорт громадянина України (ID-картка з довідкою про реєстрацію місця проживання);

• військово-обліковий документ з відміткою про зняття з військового обліку за попереднім місцем проживання;

• ордер на поселення.

     Примітка:
  - Зніматись з реєстрації у Центрі надання адміністративних послуг за попереднім місцем проживання не обов’язково. 
  - Реєстрація місця проживання в гуртожитку відбувається тільки після постановки на військовий облік.
 - ЦНАП Голосіївського району м.Києва, після реєстрації в гуртожитку, встановленим порядком повідомляє ЦНАП за попереднім місцем реєстрації громадянина.

   Для отримання довідки необхідно звернутися до підрозділу військової мобілізації та взаємодії із ЗСУ (корпус №17, за адресою: провулок. Сільськогосподарський, 4, каб. 210, 212 внутр. тел. 044-527-85-60).

Начальник підрозділу військової мобілізації
та взаємодії із Збройними Силами України
полковник у відставці Геннадій РЖЕВСЬКИЙ

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook