Павло Шульга: давно визначив своє футбольне майбутнє й продовжуючи сімейну традицію-обирає НУБІП України для навчання

10 серпня 2023 року

Усі сфери людської життєдіяльності, пов’язані з розвитком фізичної досконалості особистості. Фізична культура і спорт це загальновизнані матеріальні та духовні цінності суспільства, які є важливим чинником підтримки й укріплення здоров’я людини, її самовираження і розвитку, удосконалення її культури, способом спілкування, способом самореалізації людини та організації активного дозвілля. Саме фізична культура і спорт є важливим засобом виховання нової людини, яка гармонійно поєднує в собі духовне багатство, моральну чистоту і фізичну досконалість.
 Наш співрозмовник давно визначився з такими пріоритетами в житті. Отож, дізнаємось про нього більше.

  •  Павле, вітаю! Розкажіть, будь ласка, про себе? Де навчались, які захоплення? 

 - Мене звати Павло Шульга, я з міста Києва. Початкову школу закінчив у спеціалізованій школі №269 м. Києва, потім включно до 9 класу навчався в Голосіївському ліцеї №241. Наразі я випускник Дистанційної загальноосвітньої школи «Оптіма».


  Скільки себе пам’ятаю постійно займався активними видами спорту: починав займатися великим тенісом, тхеквондо, але обрав футбол. Тренуватися розпочав з 5 років. Спочатку з футбольним гуртком при школі. Далі декілька місяців у ДЮСШ 15. А після чергового турніру, був запрошений тренером ДЮФШ «Динамо» ім. Валерiя Лобановського приєднатися до команди свого віку.
  Там я провів фантастичні роки з 2015 по 2018. Далі Академія ФК Шахтар - 2 роки. І знову грав за ДЮСШ 15. З вересня 2020 року приєднався до Академії ФК "Колос" Ковалівка. З початком повномаштабного вторгнення моя сім’я виїхала до Великобританії, але і тут я не залишив свій улюблений вид спорту. Зараз у Сполученому Королівстві граю за місцеві локальні клуби та проходжу випробовувальні тренування до команд вищого дивізіону. З дитинства я звик до змагань, постійних тренувань, та знаю, що таке смак перемоги й задоволення результатом!

  •  Чим би ви хотіли займатися у майбутньому, яку професію опанувати?

 - Для себе я обрав навчання за спеціальністю «Фізична культура і спорт» на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБІП України. Я впевнений, що тут я отримаю не тільки теоретичні знання з цієї галузі, але й зможу набути практичного досвіду і спортивної майстерності з різних видів спорту, адже на кафедрі фізичного виховання, яку очолює Микола Костенко, працюють викладачі найвищого спортивного рівня!

  • Розкажіть, звідки Ви дізналися про НУБІП України?

— Про НУБіП України я знаю від моїх батьків, які свого часу закінчили факультети аграрного менеджменту та економічний. Саме в НУБІП України вони познайомились та створили прекрасну сім’ю. А ще в мене ще є два молодших брати, які теж займаються футболом. Така собі футбольна команда, як жартує моя мама.

   Свого часу моя мама працювала на кафедрі філософії та міжнародної комунікації, і саме викладачі цієї кафедри проінформували нас, що в НУБІП України віднедавна з’явилась спеціальність «Фізична культура і спорт». Вони розповіли нам про переваги навчання в НУБіП України та запрошували навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті. Тому обираючи серед вишів, Першим пріоритетом обрали саме НУБІП України. Від батьків перейнявся розповідями та спогадами про активне та цікаве студентське життя, де до послуг студентів є спортивні секції, творчі та мистецькі колективи, численні гуртки, клуби за інтересами, наукові спільноти. Я впевнений, що зробив правильний вибір і переконаний, що дні навчання в найкращому університеті на елітному факультеті стануть для мене щасливими та радісними!

  

  •  Павле, а що вас вразило в університеті чи здивувало найбільше? Чи виправдалися ваші надії?

 - НУБіП України– це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними вишами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішним у швидкозмінному світі. Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, на чолі з деканом Інною Савицькою, є одним з провідних факультетів. Вступаючи на цей факультет, я переконаний, що потраплю в дружню родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнений, що здобута освіта дозволить почуватися мені конкурентоспроможним на ринку праці.

  • Що хочете побажати всім вступникам?

 - Наразі амбітні та цілеспрямовані вступники обирають кращий із кращих ВНЗ, щоб у майбутньому здобути вищу освіту за обраним фахом і стати успішними професіоналами в улюбленій справі. Адже вибір професії — це складний і відповідальний крок у житті кожного, тому його потрібно робити свідомо й обдумано. Студентське життя – це не лише заняття, лекції та навчання, але й формування активної громадянської позиції, просвітницька діяльність, креативність. 

  •  Дякую, Паша, за розмову! Переконана, що ставши нашим студентом, ви реалізуєте всі свої мрії і впевнено будете йти до бажаного результату! А далі тільки Citius, altius, fortius — communis. Що дослівно означає «Швидше, вище, сильніше — разом». Тож, ласкаво просимо в нашу університетську родину!

 

Розмову провела Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook