Спеціальність «Психологія» — свідомий вибір першокурсниці НУБіП Олени Корольової

11 серпня 2023 року

Добрий день. Раді вітати Вас з успішним вступом на спеціальність «Психологія» Гуманітарно-педагогічного факульету НУБІП. Чи не могли б Ви відповісти на декілька запитань?


Доброго дня. Дякую за привітання. Так, з задоволенням.


Чому Ви обрали саме НУБіП?


Я обрала цей університет тому що, НУБіП відомий високою якістю освіти та активним науковим дослідженням, що відбуваються на його базі. Я вірю, що ваш університет зможе надати мені необхідні знання та практичні навички для успішної кар'єри в галузі психології. Окрім теоретичної бази, я хотіла б активно долучатися до студентського життя університету. Вірю, що взаємодія з однодумцями та участь у наукових колективах, гуртках і волонтерських проектах поглибить моє розуміння психології та надихне мене на творчі досягнення.


Які переваги спеціальності «Психологія» у сучасному непростому світі?


У наш скрутний час психологія є невід'ємною частиною життя. Вона завжди була важлива для людей і я вважаю, що так буде і надалі. Без неї буде складно. Зараз хочу бути корисною для військових і цивільних громадян, які травмовані внаслідок сучасних подій. Хочу присвятити частину свого часу вивченню психології людини, щоб в майбутньому працювати кваліфікованим психологом. Впевнена, що моя допомога буде корисною для моєї родини та й мене самої.


Які якості, на Вашу думку, має плекати в собі майбутній психолог?


Думаю, він має бути стриманим, спокійним та врівноваженим. Ці якості є основними для успішної роботи психолога. Він повинен мати здоровий глузд, оптимізм і здатність до співчуття. Адже, наприклад, коли ми читаємо будь-яку книгу ми діємо приблизно однаково: співчуваємо головному герою або антагоністу, що допомагає нам зрозуміти, чому саме він став таким і, при повному розкритті всіх аспектів ситуації, зібрати, так би мовити, загальний пазл того, що відбувається. Так само і з реальними людьми, тільки повністю перейнявшись почуттями і проблемами, з якими зіткнулася конкретна людина, психолог зможе допомогти їй розібратися в ситуації, що склалася.


Чого Ви чекаєте від навчання на Гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП?


Я сподіваюся на якісне навчання, активне студентське життя та мрію знайти тут свою другу родину. Чекаю на збалансоване вивчення психології, яке надалі допоможе мені бути фахівцем. Багато хто мені казав, що більш «практичні» спеціальності краще і користуються більшим попитом, але я все ж таки схиляюся до того, що гуманітарні професії не менш важливі. Можливо, багато хто цього поки що не розуміє, але незабаром це зміниться і суспільство, нарешті, усвідомить свою нагальну потребу в психологах та соціальних працівника, адже без них поступ нашого суспільства неможливий.


Дякуємо за такі обмірковані та розгорнуті відповіді та бажаємо успіхів у подальшому навчанні!

 

Розмову провів Дмитро Самардак,
асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook