Першокурсники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології впевнено крокують у світле майбутнє!

14 серпня 2023 року

  14 серпня 2023 року особливий день для факультету захисту рослин, біотехнологій та екології – посвята першокурсників! Родина факультету дружньо приймає до себе понад 150 студентів спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин». Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що цьогорічні першокурсники активні, сміливі, мають конкретні цілі та великі мрії, які стануть орієнтиром на шляху до нових вершин.

  Локацією для проведення свята факультет захисту рослин, біотехнологій та екології обрав Ботанічний сад, адже це не просто зелений куточок, а справжня перлина НУБіП України! Унікальне місце, де розташовані просто неба, в оточенні рідкісних таксонів та міфологічних скульптур сучасні екокласи. Після основної частини студенти, їх батьки та гості мали змогу продовжити насолоджуватися мальовничістю цього місця, відвідати неймовірно цікаві місця та дізнатися пізнавальні факти на прогулянці-екскурсії від кураторів груп. 

 

  Урочиста посвята розпочалась з хвилини мовчання для вшанування пам'яті загиблих, виконання присутніми Державного Гімну України та зачитання подяки воїнам Збройних Сил України за можливість жити, навчатися, працювати. Після чого першокурсники прийняли присягу студентів НУБіП України та приєдналися до родини факультету.

  Декан факультету, професор Юлія Коломієць щиро привітала присутніх та наголосила, що студенти обрали вірний напрям в житті, адже за рейтингом по Україні наші спеціальності входять до ТОП-10 найбільш популярних. Юлія Василівна підкреслила, що факультет активно співпрацює з Радою роботодавців та компаніями, які потребують гарного фахівця, що володіє сучасними методами та обладнанням. Саме тому, колектив особливу увагу приділяє модернізації лабораторій, систематично проводить оновлення й вдосконалення навчально-лабораторної бази, технічних засобів навчання, комп’ютеризації та інформатизації навчального процесу. На факультеті є лабораторії, які оснащені сучасними приладами європейської якості та інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт, проведення наукових досліджень, здобуття практичних навичок для подальшої роботи після університету у вітчизняних, міжнародних підприємствах, різних установах, лабораторіях. «Вітаю любі першокурсники, ви долучилися до лав нашого університету, до великої родини НУБіП України! Від того, як ви будете навчатися та опановувати знання залежить ваше майбутнє. Ми зробимо все, аби ви стали прекрасним, конкурентоспроможним фахівцем, справжнім професіоналом своєї справи. Будьте впевнені, що здобудете глибинні знання в нашому закладі освіти! Бажаю вам успіхів, щастя, цікавого, насиченого студентського життя та мирного неба над головою!»,– промовила Юлія Василівна.

  З вітальним словом до студентів звернувся голова Ради роботодавців, генеральний директор BioNorma Ярослав Чабанюк: «Студенти факультету постійно проходять виробничу практику в нашій компанії, після якої вони можуть залишитися працювати в нас. Я маю певні критерії відбору і вважаю, що людина може бути вмотивована, харизматична, амбітна, але в першу чергу вона має бути смілива. Сміливість набуває більшого значення, вона допомагає людині стати успішним. Особисто я керуюся бажанням змінюватися і змінювати світ. Зараз це особливо актуально, адже після війни країну потрібно не просто відбудовувати, а трансформувати. Бажаю вам мати глобальну мету в житті, всебічно розвиватися, змінюватися і бути сміливими!». Крім того, Ярослав Васильович провів інтерактив під девізом «Крокуйте до своєї цілі вже сьогодні!», де студенти відповідали за запитання та отримували призи.


  «Команда кафедри рада вітати вас в стінах нашого університету. Ми будемо ділитися з вами не тільки знаннями, а й досвідом. Відремонтовані, оснащені та оновлені лабораторії готові приймати студентів на практичних заняттях. Дякуємо захисникам за можливість жити, творити, працювати під надійним захистом», – щиро привітала студентів завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин і біоенергетики Світлана Прилуцька.

 

   Завідувач кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Микола Доля тепло привітав першокурсників з важливою подією у їхньому житті – початком здобуття вищої освіти. «Будьте дружніми, наполегливими, впевнено крокуйте до вершини знань. Ви починаєте навчання в історично непростий для країни час, проте саме вам треба будувати сильні команди та спільними зусиллями змінювати державу»,– зазначив Микола Миколайович.

   Завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД Алла Клепко підтримала першокурсників, побажана яскравих подій, нових цікавих знайомств, впевненості в своїх силах. «Ми забезпечимо вас практичними знаннями, виробничою практикою, міжнародними стажуваннями, проте все залежить від ваших зусиль. Прагніть більшого у цьому житті, прагніть найкращого і прикладайте максимум зусиль для реалізації задуманого!»,привітала Алла Володимирівна.

 

   Заступник декана з навчальної роботи Оксана Сикало, заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь, заступник декана з навчальної роботи і господарської діяльності Петро Дрозд привітали студентів та зачитали наказ Міністерства освіти і науки України спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин», знайомлячи в експрес форматі студентів один з одним.

  Валерія Іванівна побажала першокурсникам витримки, наснаги, творчих ідей, натхнення до навчання та мирного неба. Оксана Олексіївна привітала студентів підкресливши, що колектив факультету радо допоможе в скрутних ситуаціях, завжди підтримає словом і ділом, направить, підкаже, зробить все від нього залежне, проте тільки ви можете довести свою ціль до бажаного результату. «В університеті отримують не тільки знання, а й досвід. Ми дуже раді, що студенти вийшли на очне навчання, нехай так буде й далі, адже досвід по-іншому не здобудеш. В добрий шлях!»,говорить Петро Юрійович.

 

  Ведучі представили студентам наставників груп, які будуть допомагати розв'язувати різноманітні питання та підтримувати продовж всього навчального шляху, а саме Ольгу Дмитрієву, Олександра Бабича, Тетяну Стефановську, Анну Дащенко, Світлану Паламарчук, Аліну Кудрявицьку, Юлію Бондар. Також організатори факультету підготували вікторину для першокурсників та розіграли призи.

 

  Анна Погрібна виступила з яскравою піснею «Моя Україна». До слова, Анна отримала подяку від голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Садового, за активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток молодіжного волонтерського руху, допомогу збройним формуванням під час війни в Україні та з нагоди Дня молоді.

 

  Щороку в день виходу першокурсників НУБіП України на навчання над стадіоном нашого університету запалюється чаша знань. Право внести в неї свою частинку вогню від факультету надали Богдану Александрову. Після урочистої посвяти та ознайомчої екскурсії студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розпочали навчання згідно з графіком освітнього процесу.

  Дорогі наші першокурсники! Цінуйте золоті миті студентських років, коли є час дружити, любити, вчитися, працювати, мріяти, здійснювати задумане. Використовуйте кожен прожитий день для свого розвитку, адже все це неодмінно сприятиме досягненню справжнього успіху в майбутньому. Не втрачайте ні хвилини, наповнюйтесь світлими думками, яскравими подіями, знаннями, знайомствами, досвідом. Будьте творцями свого життя, активними та сміливими!

Наталія Батрак

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook