Вчена рада ННІ лісового і садово-паркового господарства розглянула готовність колективу до нового навчального року в умовах військового стану

13 серпня 2023 року

     11 серпня 2023 року відбулося розширене засідання вченої ради ННІ лісового і садово-паркового господарства. Засідання Вченої ради розпочалося з хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих внаслідок російської агресії випускників інституту.

     Колектив інституту завжди пам'ятає, шанує героїв, студентів та випускників інституту які загинули захищаючи український народ, територіальну цілісність та суверенітет України.

    

     Одним із ключових та центральних питань порядку денного було представлення звіту директора інституту про діяльності ННІ лісового і садово-паркового господарства за 2022/2023 навчальний рік. Роман Василишин відзначив, що попри досить складний рік колективу ННІ ЛіСПГ вдалося не лише зберегти свої здобутки, але й покращити окремі показники діяльності. Він зупинився на основних показниках, наявних проблемах і шляхах їх вирішення в умовах військового стану. Особлива увага була приділена аналізу цьогорічної вступній кампанії щодо набору студентів на ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр». При цьому детально зупинився на якісній профорієнтаційній роботі кожного співробітника, результатах публікаційної активності працівників інституту та основних організаційних заходах та завданнях на 2024 н. р. Також директор зосередив увагу на потужній матеріально-технічній базі інституту, яка постійно оновлюється. Наголосив, що запорукою майбутнього успіху є якісне навчання, відбір мотивованих студентів, спільна наукова, практична та міжнародна діяльність. На завершення свого виступу Роман Василишин побажав успіхів та процвітання в освітньому процесі, подякував за плідну роботу та високий професіоналізм колективу ННІ ЛіСПГ.


     З нагоди ювілейних дат відзначено науково-педагогічних працівників та співробітників інституту. Почесною грамотою за заслуги перед Національним університетом біоресурсів і природокористування України та з нагоди 50-річчя нагороджено завідувача навчальної лабораторії «Інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу» кафедри лісівництва – Андрія Петілова


     Почесною грамотою за заслуги перед Національним університетом біоресурсів і природокористування та з нагоди 70-річчя України нагороджено доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну – Анатолія Кушніра; професора кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій – Володимира Малюгу.


     Завідувач кафедри дендрології, ботаніки та лісової селекції Юрій Марчук відзначив про якість випускників ННІ ЛіСПГ на ринку праці. Окреслив здобутки шкільних лісництв та їх наукових робіт. Акцентував увагу на створеному Лісівничо-просвітницькому центрі, його сучасній матеріальній базі та визначній ролі центру у профорієнтаційній роботі з майбутніми абітурієнтами.


    З вітальним словом та схваленням звіту директора інституту виступив професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій – Віктор Маурер, який побажав директору успіху, життєвої наснаги та впевнено рухатись вперед до нових здобутків на благо інституту. У своєму виступі він відмітив важливість співпраці колективу інституту з виробництвом.


     Перший заступник директора ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» Олександр Мельник наголосив на постійній співпраці зі співробітниками інституту ННІ ЛіСПГ, сприянні проведення науково-дослідних робіт на території лісового фонду Боярської ЛДС, зокрема у зборі дослідних даних та закладанні пробних площ. Відмітив, що відокремлений підрозділ є головною базою для проведення навчальних та виробничих практик, а також об’єктом постійних наукових досліджень.


     Заступник директора з навчальної та виховної роботи Олександр Леснік акцентував увагу на графіку та організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

     Заступник директора з навчальної та виховної роботи Олександр Соваков окреслив важливість роботи наставників академічних груп у вихованні студентів. Доповів про стан та готовність гуртожитків для поселення студентів.


     Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко у своєму виступі акцентував увагу на контингенті та наборі студентів до бакалаврату і магістратури інституту. Відзначив важливість лісової галузі у державі. Окреслив здобутки університету по рейтингових показниках. Акцентував увагу на збільшенні кількості публікацій в провідних зарубіжних журналах із високим індексом цитування, що істотно впливатиме на рейтинг науковців інституту та університету в цілому.
     Підсумовуючи свій виступ Сергій Грищенко, підтримав звіт директора інституту та побажав плідної та ефективної роботи у новому навчальному році, миру, перемоги та сумлінних студентів. 


     Колектив інституту одностайно затвердив річний звіт директора і План вченої ради інституту на 2023-2024 н.р. У проекті рішення вченої ради інституту були сформульовані основні завдання колективу на новий 2023/2024 роки, які були одноголосно прийняті до виконання.

Ганна Бойко,
учений секретар вченої ради ННІ ЛіСПГ

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook