Студентська родина ННІ лісового і садово-паркового господарства поповнилася креативними та енергійними першокурсниками

14 серпня 2023 року

    ННІ лісового і садово-паркового господарства гостинно прийняв до студентської родини цьогорічних першокурсників. Уже другій рік поспіль, головним лейтмотивом початку навчального року є забезпечення безпеки студентів в умовах воєнного стану та створення умов для їхнього ефективного професійного розвитку.
     Щороку Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України приймає до великої родини креативну та спраглу до знань молодь. Інститут нині – це змістовна освітня платформа для молодого покоління, яке вступає сюди задля професійного потенціалу, який допоможе у майбутньому долучитися до розбудови деревообробної галузі, лісового і садово-паркового господарства.

    Цей день був би абсолютно неможливий без тих людей, які вже півтора року боронять українську землю від рашистського ворога. Ми щиро вдячні кожному із воїнів доблесних Збройних Сил України за кожен наш ранок. Насамперед хочемо щиро подякувати співробітникам інституту, які сьогодні боронять нашу землю: Андрію Білоусу, Михайлу Білецькому, Валентину Білоусу, Василю Прядці, Валентину Козакевичу, Віталію Дрозду та студенту інституту Владиславу Старокожко.
    На жаль, чимало наших захисників вже поклали своє життя, щоб студенти могли сьогодні спокійно навчатися. Урочистості розпочалися із вшанування полеглих героїв, студентів та випускників інституту, які загинули захищаючи нашу країну від ворога — Семена Обломея, Андрія Голуба, Валентина Левченка, Володимира Шевченка, Максима Палієнка, Сергія Соловйова, Василя Бердичевського, Костянтина Музиченка, Миколу Ярему, Олександра Сороку, Богдана Микуліча, Сергія Дубину.
    Модераторами цьогорічного свята виступили студенти інституту Сергій Філоненко та Маріанна Струць. Право внести свою частинку вогню у запалювання університетської чаші знань, від нашого інституту, удостоєний першокурсник Монець Володимир Романович.

 

    Поважними гостями сьогоднішньої урочистості стали проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, генеральний директор ДП "Ліси України" Юрій Болоховець та голова ради роботодавців інституту Ігор Мельник.

 

    Вітальні промови до першокурсників розпочав Роман Василишин, директор ННІ лісового і садово-паркового господарств, який акцентував увагу на багаторічній історії та традиціях інституту, які вже тривалий час поєднують під дахом інституту не одне покоління лісівників, ландшафтників та деревообробників. В стінах університету, окрім навчання, студенти мають можливості всебічно проявити себе в різноманітних напрямах його діяльності: науковій, спортивній, громадській, культурно-масовій тощо.

    Передаючи вітання від ректора університету Станіслава Ніколаєнка, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк наголосив на правильності вибору першокурсниками закладу вищої освіти, водночас зауважив, що успіху досягне лише той хто буде невтомно та сумлінно працювати над собою, хто буде з повною відповідальністю ставитися до свого студентського обов’язку - вчитися!

 

    З вітальним словом до першокурсників звернувся також Юрій Болоховець, генеральний директор ДП "Ліси України". Випускник інституту 2005 року побажав першокурсникам миру, гарних та незабутніх років навчання та успіхів у цьому етапі їхнього життя. Юрій Віталійович зазначив високий рівень знань та потужну історію інституту, поділився секретом успіху, який полягає в постійній роботі над собою, своїм розвитком, що починається із навчання.

   Голова ради роботодавців інституту Ігор Мельник привітав першокурсників зі вступом до найпрестижнішого закладу освіти України та побажав впевнено крокувати студентським шляхом здобуваючи необхідні для професійної діяльності знання.

    Голова Товариства лісівників України та завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук виступив перед студентами із промовою в якій поділився секретами успіху, багаторічним досвідом роботи в галузі та зазначив, що 50 років тому він також став студентом та отримував студентський квиток у цьому навчальному закладі.

    До вітальних слів та перших настанов для першокурсників долучилися заступники директора.
    Олександр Соваков, заступник директора інституту у своєму виступі зосередив увагу студентів на особистий розвиток упродовж навчання, долучення до творчих та спортивних колективів університету, сприяння популяризації НУБіП України. Студентам були представлені працівники адміністрації інституту та очільники кафедр, а також наставники академічних груп, які після урочистої частини провели традиційні зустрічі з першокурсниками та надали першу інформацію, щодо організації освітнього процесу та техніки безпеки під час занять.
 

    Олександр Леснік, заступник директора інституту у своєму виступі зосередив увагу на цьогорічних особливостях організації освітнього процесу. Також було відмічено важливу роль студентської організації інституту як середовища, де першокурсники можуть навчитися організаторським здібностям та проявити свої лідерські якості. Закінчив свою промову словами Максима Рильського “Той, хто любить паростки кленові, Хто діброви молоді ростить, Сам достоїн людської любові, бо живе й працює для століть”.

    Після вітальних промов та настанов студенти промовили Подяку студентів НУБіП України Воїнам-захисникам та присягу студента НУБіП України, яку вже упродовж багатьох років традиційно виголошують всі студенти, які розпочинають навчання в нашому університеті.

Дорогі студенти! Ви - майбутнє лісової, садово-паркової та деревообробної галузей, і ми покладаємо на вас великі надії.
Ласкаво просимо до ННІ лісового і садово-паркового господарства!
Мирного життя у квітучій Україні!
 


З найкращими побажаннями,
дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook