Відкрита лекція доцента кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дергач Анни Вадимівни

15 серпня 2023 року

Відкрите заняття – це одна з форм педагогічного контролю, метою якого є виявлення рівня професійної компетенції та педагогічної майстерності викладача з метою подальшого удосконалення викладацької діяльності. Систематичний контроль створює належний порядок у процесі навчання, стимулює мотивацію викладачів і студентів. Він спонукає викладача постійно самовдосконалюватися, професійно зростати.

Так, у відповідності до виконання наказу ректора від 08.06.2023 р. № 5811 «Про підвищення якості надання освітніх послуг у НУБіП України в 2023-2024 н.р.» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекцій 15 серпня 2023 року доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Анною Дергач була проведена відкрита лекція для бакалаврів четвертого курсу освітньої програми «Соціальна робота» з дисципліни «Соціальне проектування». Темою відкритого заняття було «Проєктний підхід: еволюція розвитку та сучасні тренди в управлінні проєктами», яка є особливо актуальною, так як підхід до управління проєктами сьогодні є одним з найбільш затребуваних способів управління в сучасному світі.

 

Важливою особливістю проєктного підходу є те, що модель кожного окремого проєкту – є унікальною і неповторною за своїми ознаками, структурою, часовими, фінансовими чи ресурсними обмеженнями, а тому застосування проєктного підходу в управлінні потребує індивідуального підходу і обов’язково вивчення сучасних методів та інструментів управління проєктами.

 

В рамках лекційного заняття розглядались наступні питання: розвиток підходів щодо проєктування, сучасні можливості організації проєктної діяльності, особливості проєктного підходу в управлінні, сутність соціального проєктування, формування концепції майбутнього проєкту та обґрунтування його доцільності.

 

На відкритій лекції була присутня відповідальна від факультету аграрного менеджменту щодо контролю за якістю освіти, к.е.н. доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Тюріна Альона Анатоліївна. Також до заходу долучилися викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту: д.е.н., професор, член-кореспондент Національної академії наук України Шинкарук Л.В., в.о.завідувача кафедри, к.е.н., доцент Власенко Т.О., к.е.н., доценти Лобунець Т.В. та Артюх Т.О., к.держ.упр., доцент Алексеєва К.А. та асистент кафедри Голєва М.С.

  

Всі присутні відмітили, що заняття було проведено на високому науковому та педагогічному рівні із застосуванням різноманітних методів та прийомів подання навчального матеріалу, а також підкреслили систематичність та логічну послідовність викладання матеріалу. Протягом всієї лекції спостерігалося уміння Анни Вадимівни підтримувати дисципліну в аудиторії, а також зацікавити і залучити студентів до обговорень за тематикою заняття, під час яких вони висловлювали свої думки стосовно сучасного стану розвитку проєктування, зокрема в соціальній сфері.


Тетяна ВЛАСЕНКО,
в.о.завідувача кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook