На економічному факультеті відбулася посвята в студенти здобувачів ОП «Облік і аудит»

15 серпня 2023, 11:49
    З самого ранку було гамірно біля 10 навчального корпусу НУБіП України. Тут почали збиратися студенти першого курсу економічного факультету чи то самі, чи зі своїми рідними та знайомими. Погода була сприятливою для такого урочистого заходу. Свято першокурсників цьогоріч проходило в день Медового Спаса, також відомого у народі як свято Маковія — одного з найсакральніших свят в українській культурі.

    Посвята у студенти – це одна із найголовніших подій у житті кожного студента, подія, яку першокурсники запам’ятають назавжди, адже розпочинається новий, цікавий етап самостійного дорослого життя. Це пора відкриття незвіданих перспектив у світі знань.
    Саме сьогодні дружня родина економічного факультету поповнилася15 першокурсниками, які стали студентами спеціальності 071 «Облік і оподаткування» ОП «Облік і аудит». Сподіваємося, що вони не лише поповнять здобутки попередніх поколінь, але й прославлять добре ім’я Університету. Цьогорічна вступна компанія була нелегкою для всіх випускників та їх батьків. Довелося докласти багато енергії та сил, щоб дійти до омріяної мети – стати студентом економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     
Сьогоднішній день був би абсолютно неможливий без тих людей, які вже півтора року боронять українську землю від рашистського ворога. Ми щиро вдячні кожному із воїнів доблесних Збройних Сил України за кожен наш ранок.
    На жаль, чимало наших захистків вже геройськи загинули, щоб ми могли сьогодні навчатися. Урочистості розпочалися із вшанування полеглих героїв, студентів та випускників економічного факультету та університету, які загинули захищаючи нашу країну від ворога. Студентам проведено інструктаж про дотримання вимог безпеки під час навчання в умовах війни.
    Урочистості розпочав декан економічного факультету Анатолій Діброва. Звернувшись з вітальним словом, віннаголосив, що це новий етап у житті першокурсників, свідомий вибір фаху, любов до Батьківщини, батьків й вчителів, які виплекали таку розумну й талановиту молодь, їх активну громадську позицію, цілеспрямованість у досягненні цілей. Вступники цього року насправді унікальні, адже саме їм через чотири-п’ять років доведеться відбудовувати країну. Тож від них залежить майбутнє нашої держави.
    Поважним гостем сьогоднішнього заходу був проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, академік НААН України Сергій Кваша.У своїй промові він наголосив про правильність вибору студентів, які знаходяться в цій залі, але зауважив, що успіху досягне лише той, хто буде невтомно та сумліно працювати над собою, хто буде з повною відповідальністю ставитися до свого студентського обов’язку - вчитися!

     Урочисту атмосферу свята підтримали викладачі кафедри культурології Владислава Чайка і Віктор Кавун, що виступили з музичним вітанням.

    Зі словами вітання до студентів першого курсу, звернулась доцент кафедри банківської справи та страхування Руслана Мамчур, зазначивши, що цей день є особливим, урочистим і хвилюючим, оскільки з нього починається незвіданий, цікавий, але водночас нелегкий час пізнання майбутньої професії. Попереду чекають роки серйозної праці, результати якої визначать майбутнє, але впевнена, що зерна науки зростуть у юних душах урожаєм мудрості та натхнення.
     Голова студентської організації Владислав Горбаченко розповів про напрямки роботи студентського активу і запросив долучатися до життя факультету.

    Після вітальних промов та настанов студенти промовили присягу студента НУБіП України, яку вже упродовж багатьох років традиційно промовляють всі студенти, які розпочинають навчання в нашому університеті.

    Андрій Музиченко розповів про організацію навчального процесу і правила проживання в гуртожитку.
   Після цього, студенти, разом зі своїм наставником доцентом кафедри обліку та оподаткування Світланою Дерев’янко та в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування Володимиром Литвиненко вирушили в аудиторію на свою першу виховну годину.


Дорогі першокурсники!
Бажаємо вам міцного здоров’я, великого натхнення на шляху підкорення вершин знань, наполегливості та терпіння, мудрості й порозуміння, злагоди і найголовніше – миру!Сподіваємося, що в університеті кожен із вас опанує омріяну професію, бо ви – студенти економічного факультету найкращої спеціальності "Облік і оподаткування" (ОП "Облік і аудит") НУБіП України! Нехай кожен ваш день, подібно до маленької бджоли, буде наповненим корисною працею, студентське життя буде солодким, як мед і освячене Божою благодаттю, як дари цього дня!
Нехай нинішній навчальний рік відкриє перед вами нові горизонти пізнання себе й світу, викладачів надихне успіхами вихованців, а батьків – гордістю за своїх дітей.
Усім нам Перемоги і Миру!
Слава Україні! Героям Слава!
Зі святом, шановні першокурсники і в добрий час!

 

Світлана Дерев’янко,
доцентка кафедри обліку та оподаткування,
куратор групи студентів ОП «Облік і аудит»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook