Науково-виробнича діяльність магістрів ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»

16 серпня 2023 року

 

 Літо жарка пора для агронома, вчасний контроль і виконання всіх технологічних операцій продовж вегетаційного періоду – запорука високої продуктивності сільськогосподарських культур. Ось і наші студенти що здобувають ОС «Магістр» на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, ефективно проявили себе на теренах виробничих дослідів виконуючи свої завдання згідно визначених тематик магістерських робіт. Так під час роботи у провідному господарстві ТОВ «Біотех ЛТД», що спеціалізується у напрямку прецизійного агровиробництва студенти – Олександр Передерій, Олег Барановський, Дмитро Федина, Олександр Грушко, Максим Тесленко, Павло Яременко, мали змогу провести, супутниковий моніторинг посівів за використання сучасних програм Crop Monitoring, диференційоване внесення добрив за вирощування пшениці озимої, позакореневе підживлення кукурудзи, моніторинг стану посівів за використання портативних приладів – N-тестеру.

 

  

   Окрема увага була приділена одній із провідних культур господарства – картоплі, студенти систематично були присутні на закріплених за ними ділянках, спостерігали за посівами, відбирали ґрунтові та рослинні зразки для їх подальшого аналізу у лабораторії, фіксували основні особливості росту культури у різні фази ВВСН. Марія Циндря і Денис Чумак мали змогу відвідувати сучасну біолабораторію, в якій розміщувались рослини картоплі in vitro. За ствердженням Михайла Сніцарука інноваційними напрямками за умови змін клімату є впровадження фертигації за вирощування овочів з різною кількістю добрив, які вносять саме через систему зрошення на ділянках з різним забезпеченням елементами живлення.

    

   У провідних господарствах – ТОВ «Деметра-Велес», ПП «Коритищанське», ФГ «АГРОКОД-2008» Олексій Руденко, Евген П'ятенко, Едуард Глущенко, Юрій Токаренко мали змогу оцінювати технологію вирощування основних комерційних культур таких як кукурудза на зерно, пшениця озима, соя за використання сучасних макро- і халатних форм мікроелементів у точному землеробстві на різних рівнях неоднорідності ґрунтового покриву.

   

   Як стверджує Денис Дзекунов у компанії "Беррі Ворлд", яка спеціалізується на вирощуванні лохини, були досліджені різні аспекти виробництва та організації виробничих процесів. Ним були проведені агрохімічний моніториг ґрунтів, на яких росте лохина, а також системи зрошення. Окрім того, були вивчені причини морфологічних відмінностей між деякими рослинами. Марія Скорик працювала в господарстві ТОВ «БІРІТ-НАДІЯ», де був закладений дослід з препаратом Меланоріз (Мікориза) в точках неоднорідності, визначених за знімками NDVI.

   

 

   І знову повернення до лав улюбленого Альма-матер, настанови куратора Олени Літвінової, щодо якості навчального процесу та виховна робота. Це вже вихід на фінішну пряму – адже попереду останній визначальний семестр і захист магістерських кваліфікаційних робіт, але ще так багато завдань необхідно виконати….

  

Тож побажаємо нашим студентам успіхів і натхнення у їх подальшій роботі.

Олена Літвінова,
Куратор групи, доцент кафедри 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook