Вчена рада ННІ неперервної освіти і туризму схвалила стратегію розвитку в умовах військового стану на 2023-2024 н. р.

11 серпня 2023 року

     11 серпня 2023 р. відбулась розширена Вчена рада ННІ неперервної освіти і туризму, на якій була схвалена стратегія розвитку Інституту та його структурних підрозділів в умовах воєнного стану на 2023-2024 н.р. Засідання розширеної Вченої ради відвідав проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України Ткачук Вадим Анатолійович, а також представники студентства та аспірантів.



        Засідання розширеної Вченої ради ННІ неперервної освіти і туризму розпочалось із вшанування пам’яті загиблих в результаті російської військової агресії проти України.
     За тим директор ННІ неперервної освіти і туризму, д.ю.н., проф. Іван Гриценко висловив подяку колективу інститут за плідну роботу у 2022-2023 н.р., в тому числі за результатами вступної кампанії.


     Головним питанням порядку денного була доповідь директора ННІ неперервної освіти і туризму Івана Гриценка про здобутки ввіреного йому структурного підрозділу НУБіП України у минулому періоді та звичайно про перспективи його розвитку в умовах військового стану. Було відмічено специфічність діяльності ННІ неперервної освіти і туризму, який наразі має різновекторну спрямованість. Інститут є центром безперервної освіти України, що реалізує професійні програми підвищення кваліфікації, стажування, професійної підготовки фахівців у межах здобутого раніше ступеня вищої освіти та практичного досвіду, а також підготовки бакалаврів й магістрів з публічного управління та адміністрування, майбутніх фахівців сфери туризму і готельно-ресторанного бізнесу. Іван Сергійович наголосив, що колектив ННІ вдало поєднав очну та дистанційну форми занять, акцентуючи на очних заняттях в лабораторіях з «Технології продукції ресторанного господарства» і «Туризму та рекреації». Ефективно працює навчальний портал Elearn.


 

    Щодо початку 2023-2024 н. р. та особливостей організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, було зазначено, що колектив з 14 серпня 2023 року розпочинає новий навчальний рік з новими викликами і новими орієнтирами. І це вже другий рік поспіль, що проходитиме у надзвичайно складних умовах війни. Важливо, що кожен на своєму місці і колектив продовжує виконувати покладені на нього освітньо-виховні, науково-інноваційні функції з формуванню майбутніх фахівців. В ННІ неперервної освіти і туризму проведено активну підготовку до безпечного освітнього процесу. Реалізовано низку важливих заходів щодо облаштування та перевірки вже обладнаних у попередній рік укриттів, розміщення систем оповіщення.
     Далі директор ННІ зупинився на проміжних результатах вступної кампанії 2023р., що триває. Так, набір здобувачів (першого) бакалаврського рівня вищої освіти у 2023 р. в порівнянні з 2022 р. у розрізі спеціальностей ННІ збільшився на 64%, здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти – на 36%.
     Навчально-педагогічні працівники ННІ залучені до виконання ініціативних науково-дослідних тем. Підготовлено на конкурс Міністерства освіти і науки України цікавий і перспективний науковий проект.
     Також директор зосередив увагу на потужній матеріально-технічній базі інституту, яка постійно оновлюється. Наголосив, що запорукою майбутнього успіху є якісне навчання, відбір мотивованих студентів, спільна наукова, практична та міжнародна діяльність.


     Незважаючи на значні здобутки ННІ – є ще потенціал для подальшого розвитку. Пріоритетними напрямками розвитку структурного підрозділу НУБіП України Іван Сергійович визначив науку, якісний рівень освіти, міжнародну співпрацю та підвищення кваліфікації за акредитованими спеціальностями Університету.
    Зокрема в науковій діяльності необхідно залучити в ННІ кошти шляхом виконання господарчо-договірних тематик та надання консалтингових послуг. Незважаючи на брак фінансування, маємо знайти альтернативні шляхи для закінчення оформлення навчально-наукової лабораторії з «Організації ресторанного обслуговування» та «Організації готельного обслуговування».
      Наповненість електронних навчальних курсів (ЕНК) не є абсолютною, необхідно довести її до 100%.
     На завершення свого виступу Іван Гриценко звернувся до трудового колективу ННІ НОіТ і студентства та закликав працювати на повну силу задля досягнення бажаного результату з усвідомленням тих викликів і загроз, що постали перед ННІ, університетом та освітою в цілому. Побажав успіхів та процвітання в освітньому процесі 2023-2024 н.р.
     По завершенню промови учасники засідання мали змогу висловити свої думки з приводу поставлених питань і подискутувати. Активно долучилася до обговорення заступник директора з навчальної і виховної роботи Тереза Микицей, яка акцентувала увагу на необхідності проведені ефективної профорієнтаційної роботи, оскільки ті методи, які використовуються наразі не є достатніми і в наступному році подібних успішних результатів вступної кампанії можна і не отримати. Необхідно популяризувати спеціальності ННІ в ЗМІ, соціальних мережах і використовувати для цього нові інноваційні канали просування власного освітнього продукту. А також наголосила на важливості очного навчання і практичної підготовки здобувачів ННІ неперервної освіти і туризму.


       Професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, д.держ.управл., доц. Оксана Євсюкова акцентувала увагу присутніх на необхідності активізації міжнародних програма подвійного дипломування. Також була відмічена важлива роботи із залучення кращих європейських фахівців у підготовку студентів.
     Професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, д.політ.н. Федір Семенченко звернув увагу присутніх на зміст навчальних програм, які потребують постійного корегування, оскільки якісна підготовка висококваліфікованих фахівців з державного управління повинна бути на першому місці.



       

      На завершення зустрічі слово взяв проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України Вадим Ткачук, який зазначив на нагальній необхідності продовжувати нарощувати міжнародну співпрацю, мати договори з іноземними партнерами про подвійні дипломи та вести реальну співпрацю із зарубіжними колегами, створити умови для ефективної діяльності науково-педагогічних працівників, враховуючи наявний кадровий потенціал, не допускати конфліктів в колективі.
    На завершення, колективу було представлено План роботи Вченої ради ННІ неперервної освіти і туризму на 2023-2024 навчальний рік, який також був схвалений і згодом буде оприлюднений на офіційному сайті ННІ.

Олена Москвічова,
секретар Вченої ради ННІ неперервної освіти і туризму

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook