Відкрита лекція професора кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого Лілії Григорівни Калачнюк прочитана на високому рівні!

18 серпня 2023 року

 

       У дистанційному форматі 17 серпня 2023 року професором кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого Лілією Григорівною Калачнюк була прочитана на високому професійному і методичному рівні відкрита лекція з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» на тему «Біохімія тварин: історія її розвитку та місце серед природничих наук» студентам другого курсу (5-7 групи) факультету ветеринарної медицини (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр»).

Матеріал лекції був викладений у доступній формі й логічній послідовності, якісно і зрозуміло для студентів, а також - в доброму темпі. Лектор впродовж всього заняття вміло підтримувала зацікавленість аудиторії.

     Л.Г. Калачнюк було подано головні етапи розвитку біохімії, зокрема біохімії тварин, та роль закордонних і вітчизняних вчених у поступі біохімічної науки. Вдало були висвітлено місце і роль біохімії тварин серед природничих наук. На думку студентів, особливо цікавою була інформація щодо зв’язку біохімії тварин з суміжними і прикладними науками та важливість засвоєння в навчальному процесі біохімічних термінів.

Студенти були ознайомлені коротко з веб-сторінками кафедри, науковими досягненнями викладачів та можливостями використання інформаційних ресурсів під час навчального процесу (особливо електронних навчальних курсів), а також проінформовані щодо можливості вступу в студентський науковий гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» (керівником якого є лектор) та перспективи вибору напряму студентської наукової діяльності.
 
 Завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого,

професор В.А. Томчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook