Колектив механіко-технологічного факультету схвалив завдання на 2023-2024 н.р.

16 серпня 2023 року
    11 серпня 2023 року відбулося розширене засідання вченої ради механіко-технологічного факультету. До засідання долучився заступник начальника навчального відділу з практичного навчання Олег Бачинський.
    
    Засідання Вченої ради розпочалося з хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих внаслідок російської агресії випускників інституту.
        
 На знак вшанування багаторічної сумлінної праці декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко вручив майстру виробничого навчання кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Савицькому Олександру Пилиповичу диплом «Заслужений працівник НУБіП України».
    У вступному слові декан факультету Вячеслав Братішко зазначив, що за показниками в рейтингу «ТОП-200» наш університет увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і займає восьме місце, а серед ЗВО міста Києва – третє. Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України. Велика заслуга в цьому досягненні всього колективу університету.
    Традиційно у своїй серпневій доповіді декан факультету висвітлив результати вступної компанії 2023 року. 226 студентів бакалаврату додалося до нашої факультетської сім'ї. Вячеслав Вячеславович ґрунтовно проаналізував підсумки вступної кампанії, висвітлив її основні тенденції та особливості, окреслив основні завдання щодо профорієнтаційної діяльності у наступному році.
    Декан відзначив, що навчальному році, що минув, перед колективом факультету були поставлені серйозні завдання. Факультет працював над підвищенням якості навчального процесу в складних умовах воєнного часу, над зміцненням матеріально-технічної бази кафедр, проводив профорієнтаційну роботу, брав участь у підготовці та виконані наукових проєктів. Але колектив факультету не має зупинятися на досягнутому.
   Вячеслав Вячеславович нагадав, що в умовах воєнного стану організація змішаного формату навчання вимагає від викладачів не тільки досконало знати предметну область, а й володіти сучасними інформаційними методами викладання. Щоб мати можливість поєднувати очну та дистанційну форму навчання, необхідно забезпечити стовідсоткове забезпечення дисциплін факультету атестованими електронними навчальними курсами.
   Якість освітнього, наукового, інноваційного процесів та практичного навчання студентів потребують постійного удосконалення. Значна частина студентів немає мотивації до навчання, якість вивчення іноземної мови у студентів бакалаврату погіршується, що в останній час стає суттєвою перешкодою для вступу до магістратури. Необхідно приділяти більшу увагу поєднанню освітнього і наукового процесів, розвитку студентської науки, залученню молоді до виконання проєктів, участі у розробці стартапів, всеукраїнських та міжнародних конкурсах студентських наукових робіт.
    
   Необхідно активізувати публікаційну активність НПП, дотримуватись принципів академічної доброчесності, забезпечити подання якісних статей до університетських фахових журналів та внесення цих журналів до наукометричних баз Scopus і/або Web of Science; доопрацювати та підсилити підготовлені проекти НДР; налагодити співпрацю з бізнесом, розрекламувати наукові послуги кафедр. У міжнародній діяльності – продовжити роботу зі збільшення кількості та підвищення навчальних дисциплін, що їх викладають іноземними мовами, а також чисельності НПП, що мають сертифікат про володіння іноземною мовою.
   
    На завершення свого виступу Вячеслав Братішко привітав присутніх із початком нового навчального року та побажала здоров'я, плідної праці, Перемоги та мирного неба!
   Заступник декана Ігор Сівак у своєму виступі зупинився на особливостях організації першого навчального семестру 2023-2024н.р. Освітній процес розпочинається в змішаному форматі: 14 серпня в очному форматі для студентів 1-2 курсів бакалаврату, для студентів 3-4 курсів та для магістрів 2 року навчання - в дистанційному форматі. 4 вересня розпочинається навчання в очному форматі для студентів 1 року навчання магістратури.
  
 Участь в обговоренні взяли всі завідувачі кафедр факультету, які закцентували увагу на готовності до нового навчального року, проведенні складної вступної кампанії, ділилися досвідом підвищення якості освіти, співпраці з бізнесом, психологічній підтримці під час війни. Загалом завідувачі позитивно оцінили роботу колективу у 2023 році, наголосили на важливості подальшого розвитку в усіх видах діяльності факультету.

    Підсумовуючи результати роботи колективу факультету у минулому навчальному році розширеною вченою радою механіко-технологічного факультету були сформовані основні завдання колективу на новий 2023-2024 навчальний рік, спрямовані на всебічний розвиток факультету та утвердження провідних позицій НУБіП України серед кращих закладів вищої освіти України.
   Рішенням засідання вченої ради факультету звіт затверджено, роботу схвалено, проєкт Плану роботи вченої ради факультету на 2023-2024 навчальний рік прийнято.

Оксана Ачкевич, заступник декана механіко-технологічного факультету
Світлана Потапова, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних
систем у тваринництві

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook