Не вір, а перевір: майстер-клас «Вплив медіа на політичну думку студентства»

19 серпня 2023, 11:27
НУБіП України

   18 серпня 2023 року викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації професор Микола Степаненко, доценти Ольга Бикова, Наталія Адамчук, Ніна Степаненко та Ольга Некряч провели для представників студентського самоврядування з різних ЗВО України майстер-клас на тему: «Вплив медіа на політичну думку студентства».

Головна мета заходу – обговорити з учасниками важливість інформаційної гігієни в сучасному медіапросторі, роль пропаганди та фейків в інформаційній війні; допомогти зрозуміти їм, як медіа та соціальні мережі за допомогою неправдивої інформації маніпулюють аудиторією.

     


Учасники активно долучилися до дискусії, на практичних прикладах проаналізували політичні фейки, які активно поширювались у медіапросторі України, а також поміркували над тим, чому люди схильні вірити «неправдивим новинам».

     

 


Практичну частину присвятили фактчекінгу – під час гри «Правда чи фейк?» студенти обговорювали запропоновані викладачами політичні новини, знаходили серед них фейкові, пояснювали, як розпізнали фейк, аналізували причини поширення дезінформації, робили висновки, як захиститись від маніпуляцій, обману і фейкових новин. Наприкінці практикуму учасники мали творче завдання - скласти сенкан зі словом «фейк».


 

Дві години зустрічі промайнули непомітно. Та учасники форуму не поспішали розходитися: обмінювалися контактами, дякували за щирість, цікаве спілкування і плідну співпрацю. І ми вкотре переконалися, що з такою креативною, цілеспрямованою і сміливою молоддю в України прекрасне майбутнє!

 

Ольга Бикова,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook