Кураторська година із здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 4 року навчання, спеціальності 242 «Туризм»

15 серпня 2023 року

      14 серпня 2023 р. розпочався новий навчальний рік у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Цей рік є незвичайним і ставить перед цілим суспільством нові виклики. У здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 4 року навчання – це новий вирішальний етап життя, завершення навчання на бакалавраті, захист бакалаврської кваліфікаційної роботи, вибір освітньої програми в магістратурі. Про всі ці питання йшла мова під час зустрічі з куратором Оленою Мосвічовою.

     17 серпня 2023 р. з метою забезпечення ефективної організації навчання відбулась кураторська година зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 4 року навчання, спеціальності 242 «Туризм». Зустріч проходила в онлайн-форматі, оскільки відповідно до графіку навчального процесу 4 курси знаходяться на дистанційній формі навчання.


      Традиційно, після літнього відпочинку, зустріч розпочалась із приємних згадок про проведений час: хтось відпочивав, хтось працював, хтось планував майбутнє і проводив ряд ділових зустрічей, хтось займався волонтерською діяльністю, але всі продовжували донатити на ЗСУ.
      Під час зустрічі куратор наголосила на необхідності дотримуватись правил безпеки, не нехтувати сигналами тривоги «Повітряна небезпека», обов’язково спускатись в укриття. Також ознайомили присутніх із графіком навального процесу та оновленим розкладом дзвінків, пандемія коронавірусу відійшла у минуле, тому можемо повернутись до традиційного розкладу дзвінків.


      Більшість здобувачів старших курсів – працюють, тому дозволяють собі не відвідувати заняття. Куратор попередила про неприпустимість такої поведінки, відвідувань пар в Університеті згідно з розкладом – є обов’язковим. Відсутність на заняттях є можливою тільки в разі наявності поважних причин, зокрема, пов’язаних з погіршенням стану здоров’я або військовою небезпекою.
Наступним нагальним питанням стало обговорення підготовки до написання бакалаврської кваліфікаційної роботи. Зокрема студенти ознайомлені з Методичними вказівками до написання такого роду робіт, типовою тематикою та організацією процесу підготовки, написання та захисту бакалаврської роботи. Мова йшла про важливість вибору теми роботи. Акцент було зроблено на дотриманні норм академічної доброчесності, неприпустимості плагіату, використання макросів та автозамін.


     Незважаючи на дистанційну форму навчання, більшість здобувачів наразі проживають у гуртожитку. Тому в чергове було нагадано про правила проживання та підтримування порядку в гуртожитку. Уже найближчими днями куратор планує відвідати гуртожиток з метою перевірки стану кімнат, в яких проживають студенти.
Наприкінці онлайн зустрічі було узгоджено дату наступної кураторської години. Яка відбудеться 24 серпня 2023 р. о 12.00.
     Як говорив Леонардо да Вінчі: «Будь-які перешкоди - долають наполегливістю». Тож наша наполегливість – дасть нам можливість провести 2023-2024 н.р. з позитивними результатами, успішно захистити бакалаврські кваліфікаційні роботи та здобути Перемогу над російською навалою.

Олена Москвічова,
куратор 4 курсу спеціальності «Туризм»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook