Навчальний рік у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» розпочато

21 серпня 2023 року

День 15 серпня уже другий рік поспіль у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»  є  особливим, бо він став днем початку нового навчального року. З нагоди цієї події у закладі відбулася урочиста церемонія – посвята першокурсників у студенти.

Стати студентом, відчути себе частинкою великої студентської родини – це одна з найголовніших і найприємніших подій у житті кожного випускника школи. Адже це –  перший крок у доросле самостійне життя, перша сходинка до самоствердження і реалізації себе як особистості, це початок  нового етапу життя – насиченого, цікавого, яскравого.

Цьогоріч стати студентом Мукачівського фахового коледжу виявили бажання понад трьохсот юнаків і дівчат. Всіх ми їх радо приймаємо у наш дружній колектив і хочемо, щоб перший день навчання запам’ятався надовго.

Святкова атмосфера панує скрізь: на подвір’ї, в навчальному корпусі, в кабінетах та лабораторіях… За якусь мить   студенти – ведучі  дійства Ніколетта Шишкіна та Іван Бубряк –  розпочинають урочистості.

Звучить Державний Гімн, оголошено хвилину мовчання на честь загиблих героїв на війні.

Першим привітав студентів-першокурсників директор коледжу, заслужений працівник ветеринарної медицини Юрій Садварі. У вітальному слові керівник закладу подякував нашим  захисникам за те, що вони боронять Україну, за те, що маємо можливість навчатись і працювати, а першокурсникам і їх батькам за те, що вибрали наш коледж. Юрій Юрійович висловив упевненість, що нове поповнення буде гідно продовжувати традиції одного з кращих навчальних закладів, і в майбутньому ми будемо пишатися ним. Але для цього потрібно докласти максимум зусиль, щоб опанувати знаннями і професійними навичками. Очільник закладу побажав усім здоров’я, творчої наснаги, нових досягнень, миру і Божої благодаті.

До вітальних слів директора долучилися наші почесні гості, зокрема начальниця ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сніжана Локес. «У цей день бажаю першокурсникам та викладачам мирного неба над головою, віри у перемогу та завзяття, щоб рухатися вперед та розвивати нашу країну. Нехай у вас не згасає запал до знань, а викладачам не бракне терпіння та креативності!»

Із напутнім словом та Божим благословенням  на щасливий життєвий шлях  звернувся до першокурсників отець греко-католицької єпархії Василь Копин та окропив їх і всіх присутніх святою водою.

Отримавши благословення, першокурсники виголосили клятву студента, у якій урочисто присягнули бути старанними студентами й гідними громадянами, берегти та примножувати традиції коледжу, любити і поважати свій народ, знати його мову, історію… Опісля студенти старших курсів вручили новоприйнятим студентам символічні студентський квиток та залікову книжку.

Святкового настрою церемонії надали виступ учасниць хореографічного колективу «Мікс» та музичне вітання наших талановитих дівчат.

Уже стало традицією на урочистостях нагороджувати кращих працівників та студентів навчального закладу. І сьогодні високу нагороду –  Диплом заслуженого педагогічного працівника Національного університету біоресурсів і природокористування України було вручено завідувачці відділення ветеринарної медицини Маріанні Гуленко. 

Свято завершилося. Попереду в сьогоднішніх першокурсників декілька років нелегких завдань, різноманітних випробувань на шляху до власного становлення та професійної реалізації. Тож нехай перші кроки на стежині здобуття фахової освіти  стануть добрим початком ваших подальших життєвих досягнень, дорогі першокурсники!

Вірте в себе, вірте в коледж, вірте в Україну! З вірою до Перемоги!

                                                                                           

Аліса Чорі, викладач коледжу

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook