СТЕЖКАМИ БОТАНІЧНОГО САДУ

18 серпня 2023, 15:12
НУБІП
Нещодавно 9-та група 1 курсу агробіологічного факультету, разом зі своїм куратором Оксаною Завадською, відвідали окрасу нашого чарівного Університету – Ботанічний сад. Це справжній рай для прихильників ботаніки та скарб для студентів, адже саме тут вони мають можливість спостерігати за розвитком багатьох трав, дерев та кущів, насолоджуватися їх красою.

 

Відомо, що Ботанічний сад НУБіП України є родзинкою навчального закладу: має як наукову, так й історичну цінність. Мальовниче місце точно не залишить нікого байдужим. Разом з досвідченим екскурсоводом, Керебко Мариною Іванівною, ми дослідили кожен куточок. Свіже повітря, захоплюючі пейзажі, різноманітна флора й фауна – усе це супроводжувало нас під час екскурсії. У різних місцях Саду нас зустрічали найрізноманітніші рослини: сосни, клени, дуби, фікуси та кактуси в оранжереях та ще багато цікавих об’єктів для вивчення.

Неймовірно захоплюючим місцем є оранжереї, де є можливість вирощувати різноманітні види рослин, які в інших умовах не могли б вижити або нормально рости. Тут ростуть тропічні рослини, екзотичні види, орхідеї, сукуленти та інші. 

Крім незліченної кількості рослин, в саду є багато різних за тематикою альтанок, у яких можна відпочивати компаніями. Цей сад, крім великого розмаїття рослин, прикрашають ще й скульптури: мамонти та динозаври в повний зріст, маленькі композиції з людськими скульптурами, а також –неперевершені фігури тварин із дерева, фонтани.

Наприкінці екскурсії Ботанічним садом, першокурсники не оминули орнітологічну стежку, яка надає можливість спостерігати за різними видами птахів, які гніздяться, мешкають чи зупиняються у ботанічному саду. Під час прогулянки цією стежкою можна відчути мелодію пташиного співу, навчитися розрізняти звуки різних видів птахів та вивчити їхні особливості.

У Ботанічному саду є декілька еко-класів які створювалися для занять під час Covid-19. Студентам дуже сподобалась перспектива іноді проводити пари просто неба на свіжому повітрі. Так вони зможуть не лише отримувати цінні знання, а ще й насолоджуватися природою.

Загалом, екскурсія стежками Ботанічного саду залишила багато позитивних емоцій, відкрила всю різноманітність й красу природи. Це місце дарує тобі повну гармонію з природою: шум листя, спів птахів, освіжаючий вітерець та прохолодні затінки, яких зараз нам так не вистачає. Ботанічний сад подарував не лише можливість відновлення, спілкування з природою, неймовірну кількість спогадів, але і яскраві фотографії.

Щиро вдячні Керебко Марині Іванівні, майстру виробничого навчання ботанічного саду НУБіП України, за пізнавальну й цікаву екскурсію.

 Валерія Осташко, Юлія Шайнога,
студенти 9 групи,
Оксана Завадська, куратор групи
 
 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook