23 серпня – День Державного Прапора України! 24 серпня – 32-га річниця з Дня незалежності України!

23 серпня 2023, 8:35

 

Шановні викладачі, співробітники, студенти і випускники!
   Цьогоріч із хвилюванням і тривогою український народ відзначає День Державного прапора України та День Незалежності України.  
   Ці дні освячені героїзмом українського народу, що стіною постав на захисті державної Незалежності від російської навали. Вигнати ворога та відстояти Незалежність для українців означає вибороти право на життя та національну самоідентифікацію.
   Українці люблять і шанують свій прапор. В народі наш стяг називають двокольором – вгорі синє небо, внизу жовтий хліб. В релігійному тлумаченні: жовтий колір – колір Бога і святості, синій – колір всього земного.
   Особливого сенсу свято набуває зараз, під час повномасштабного вторгнення з боку агресивного російського сусіда. Саме тоді, коли Збройні Cили України роблять все, щоб захистити нашу Незалежність, ми маємо день за днем допомагати їм боронити нашу державу. Але, так само, ми мусимо відбудовувати Україну, зруйновані міста і села. Свій вагомий внесок у спільну боротьбу робить і ще зробить колектив НУБіП України. Щодня, щохвилини ми, разом з усім українським народом, гартуємо нашу Перемогу. Більше 35 мільйонів гривень зібрано на допомогу Збройним Силам України, закуплено різну техніку та матеріали.
   Багато викладачів та співробітників, студентів та аспірантів вступили до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, більше тисячі доєдналися до волонтерства. На жаль, нинішня річниця затьмарена гіркими бойовими втратами наших Героїв, у т. ч. нинішніх студентів та випускників НУБіП. Серед них наші товариші – Дмитро КУРИЛЕНКО, Олександр ФІЛЬ, Олександр МАРЧУК, Ільгар БАГІРОВ, Іван СТУПАК, Олександр ГРИЦАЙ, Петро ШЕМЧУК, Анатолій БЄЛОБУСОВ, Артур ГОЛУБ, Антон СИДОРОВ, Олексій КОЗОРІЗЕНКО, Володимир ШЕВЧЕНКО, Максим САЄНКО, Степан ГЕНИК, Сергій МЕЛЬНИЧЕНКО, Григорій ПОНОМАР, Андрій КОВАЛЬЧУК, Руслан РУДІЧ, Петро ОСАДЦА, Ярослав ОЛІЙНИК, Вадим ВИННИЧУК, Сергій РОМАНЧУК, Семен ОБЛОМЕЙ, Ігор КРАВЧЕНКО, Михайло ЖАЛО, Іван ДВОРЯК, Валентин ЛЕВЧЕНКО, Юрій РОГОВИЙ, Олександр КОЖУХ, Максим ПАЛІЄНКО, Олександр АВГУСТІН, Сергій СОЛОВЙОВ, Богдан ЯНУТА, Сергій ТРОФИМЧУК, Роман АВРАМЕНКО, Андрій ЗАКАВРАШНИЙ, Василь БЕРДИЧЕВСЬКИЙ, Вадим ПЕРІЖОК, Дмитро ШКЛЯРЧУК, Микола ЯРЕМА, Владислав ЧЕРНЯКОВ, Олександр ЛИСЕНКО, Віталій ПРИБИША, Олександр СЕМЕНЧЕНКО, Володимир ПРІМІЧ, Георгій КААДЗЕ, Юрій АНТОНЕНКО, Костянтин МУЗИЧЕНКО, Дмитро ТРЕТЯКОВ, Руслан БАЛАМУТОВ, Андрій НІЛОВ, Василь ГУКАЛО, Сергій ЖУРАВЕЛЬ, Ярослав СОКИРИНСЬКИЙ, Дмитро ВОЙТЮК, Олександр ЖМУР, Олександр СОРОКА, Богдан МИКУЛІЧ, Сергій ДУБИНА, Андрій ДРЕБОТ та інші. Пам’ять про їх героїчних подвиг назавжди закарбується в наших серцях.
  Сьогодні ми вітаємо і тих колег, хто зі зброєю в руках захищає нашу державу – Миру Вам і здоров’я!
  Нині наша взаємопідтримка та високий патріотизм свідчать про незворотність демократичних перетворень та утвердження засад громадянського суспільства в Українській державі. Впевнені, що спільними зусиллями ми зможемо захистити нашу Батьківщину від ворога й зробити Україну заможною та могутньою.
  Наш освітянський фронт – на новому якісному рівні навчати і навчатись, розвивати науку, готувати кваліфіковані кадри, які відбудують зруйновані міста і села, промисловість та інфраструктуру, зможуть конкурувати в глобальному світі. Інтенсивне сільське господарство, розвиток генетики, біотехнологій, штучного інтелекту, інформаційна революція, жорстка конкурентна боротьба в світі, зміцнення продовольчої безпеки і звісно ж необхідність відбудовувати нашу державу спонукають колектив до концентрації всіх сил на оновлення процесу навчання і виховання, поєднання досліджень з практикою.

  У цей знаменний день прийміть найщиріші вітання та побажання Перемоги, Миру, суспільної злагоди й витримки, наполегливості та непереборної віри у світле майбутнє України! Здоров’я вам і вашим сім’ям, натхнення, сил та нових звершень на користь нашої держави!
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!

   
З повагою –
ректор,                                Станіслав Ніколаєнко


академік НАПН України та НААН України,
доктор педагогічних наук,
професор
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook