Гурток«Насіннєзнавець»

Керівник гуртка: професор, доктор сільськогосподарських наук, доцент Новицька Наталія Валеріївна

Студентський науковий гурток «Насіннєзнавець» кафедри рослинництва агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України є добровільним науковим об'єднанням студентів утвореним з метою організації та сприяння їх науково-дослідницькій, дослідно-конструкторській та винахідницькій діяльності.

Гурток створений на підставі рішення Загальних зборів студентів (збори групи студентів, які виявили бажання створити гурток) та наказом ректора від 12 липня 2010 р. № 656.
Гурток діє на засадах добровільності, рівноправності усіх її членів, самоврядування, законності та гласності. Він є незалежним від впливів політичних, релігійних та громадських об’єднань.
Основними завданнями гуртка є:
- організація науково-дослідницької, дослідно-конструкторської та винахідницької діяльності;
- створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу членів гуртка;
- залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, експедиціях та інших науково-дослідницьких і просвітницьких заходах;
- створення сприятливих умов для активного залучення студентів до наукової діяльності;
- сприяння розширенню університетського, регіонального, всеукраїнського та міжнародного студентського співробітництва у сфері науки та інновацій;
- сприяння фізичному розвитку студентів та формування високих моральних принципів;
- розвиток взаємозв'язків з благодійними фондами, організаціями і об'єднаннями в Україні та за її межами;
- забезпечення і захист прав та інтересів членів гуртка;
- сприяння інноваційній діяльності членів гуртка;
- участь у громадському житті університету. 

Документи:
- витяг
- зразок заяви
- план роботи гуртка на 2023-2024 р
- звіт гуртка за 2022-2023 рр.

Участь гуртківців у I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на агробіологічному факультеті

Участь гуртківців у I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на агробіологічному факультеті

Найактивніший член гуртка «Насіннєзнавець» Соломуха Олександр Сергійович, студент 2 курс 9 група АБФ прийняв участь у І етап конкурсу студентських наукових робіт, що відбувався 12 квітня 2024 року на агробіологічному факультеті у відповідності до наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (№ 144 від 23.02.2024 р.). 


Він представив наукову роботу на тему «Активація насіння ріпаку озимого за передпосівної обробки», виконану спільно з Анатолієм Незгодюком під керівництвом завідувача кафедри рослинництва, академіка НААН Світлани Каленської.

Мета роботи полягала у встановленні ефективності інноваційних препаратів для передпосівної обробки насіння ріпаку озимого через активацію процесів проростання, формування зародкових корінців, проростків та інтенсивності росту та розвитку; формування дружніх сходів та структури посіву.

Результати проведених досліджень дозволили зробити висновки щодо ефективності препаратів з різним механізмом дії для передпосівної обробки насіння та їх вплив на стимуляцію розвитку насіння.

Передпосівна обробка насіння препаратами з різним механізмом дії сприяла більш інтенсивному розвитку зародкових корінців порівняно з контрольним варіантом за такими показниками як: довжина, маса, об’єм, вбирна здатність кореня, що сприяє кращій адаптації рослин до умов вирощування та формування посіву з оптимальною густотою стояння рослин.

Представлена наукова робота отримала диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, з чим ми і вітаємо члена нашого студентського гуртка Соломуху Олександра і бажаємо подальших наукових досягнень!

 

Учасники гуртка

Список учасників

 

 

Участь гуртківців у міжнародних конкурсах наукових проєктів

 Член гуртка «Насіннєзнавець» Соломуха Олександр Сергійович, студент 2 курс 9 група АБФ в березні 2024 року підготував науковий проєкт «Activation of winter canola seed by pre-sowing treatment» за напрямком «Агрономія» до участі в Міжнародному студентському професійному творчому конкурсі «Аграрні науки та продовольство», який щорічно відбувається на базі Миколаївського національного аграрного університету за участі ряду Європейських країн.

Міжнародний студентський професійний творчий конкурс «Аграрні науки та продовольство» проводиться з метою інтеграції України у світовий освітній простір, розширення міжнародних зв’язків, виявлення та підтримки найбільш талановитих студентів, формування творчого покоління науково активної молоді в аграрній науці, конкурентоспроможної на міжнародному ринку праці.

Побажаємо Олександру перемоги в конкурсі та подальших наукових звершень!

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook