ІНСАЙТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ: ТИЖДЕНЬ СТАЖУВАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ ПРИКЛАДНИХ НАУК ВАЙНШТЕФАН-ТРІЗДОРФ

7 серпня 2023 року

З 17 по 22 липня 2023 року відбулося захоплююче тижневе дослідницьке стажування в рамках літньої школи міжнародного проєкту DAAD ERASMUS+ "Підтримка цифровізації українських аграрних університетів". Завдяки сприянню директора Боярського фахового коледжу НУБіП України Сергія Кропивка викладач Ілона Пашенцева мала унікальну можливість взяти участь у цій події.

Мета стажування - вивчення передових методів навчання, зосереджених на студентоцентрованому підході, збагачення практичної складової освітнього процесу та здобуття практичних навичок з методики маржинальних калькуляцій у виробничих процесах.

Стажування розпочалося із зустрічі з віце-президентом академії національної та міжнародної безперервної освіти Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф, керівником Міжнародної школи HSWT професором Ральфом Шлаудерером. Він детально представив історію, місію та структуру університету й розповів про підходи до навчання та освітні пріоритети Німеччини, наголошуючи на важливості практичної підготовки студентів.

Освітня програма Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф спрямована на розвиток сильних сторін сільськогосподарської освіти та підкреслює важливість практичного навчання. Викладання акцентується на інтерактивних формах, таких як: семінари, презентації та практичні заняття, а також на практичному дослідженні. Це сприяє формуванню кваліфікованих випускників, готових відповідати сучасним професійним вимогам.

Великий акцент покладається на самостійне навчання студентів, яке забезпечує широкий вибір предметів на вибір та практичний підхід. Перший практичний семестр, що проводиться на навчально-виробничих підприємствах, є фундаментальною частиною освітньої програми.

Під час стажування учасники мали можливість ознайомитися з методикою розрахунку валового маржинального доходу фермерського господарства, яку широко використовують науковці та викладачі університету; дізнатися про використання цифрових навчальних відео- матеріалів, що надає нові можливості для навчання та розвитку студентів.

Зустрічі з колективом Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф справили незабутні враження на учасників літньої школи; вразили привітністю та професіоналізмом, інноваційним підходом до навчання. Викладачі ділилися думками та ідеями з колегами з Університету, обмінюючись досвідом та розширюючи можливості співпраці між закладами.

Це стажування стало незабутнім досвідом та дало змогу збагатити професійні знання та навички кожного.

Висловлюємо щиру вдячність Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф та професору Ральфу Шлаудереру за гостинність, цікавий та плідний обмін досвідом, а також віримо у подальший розвиток співпраці між коледжем та університетом.

Особлива подяка за організацію та супровід під час Міжнародної Літньої школи керівнику проєкту, професору Ральфу Шлаудереру, професору Людмилі Камзін та її асистентці Ользі Тригубець, професору Араму Арістакесяну, науковому співробітнику Вадиму Петренку.

Бажаємо Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф подальшого процвітання та успіхів у роботі, а також сподіваємося на подальші продуктивні зустрічі та співпрацю!

 

 

Ілона ПАШЕНЦЕВА,

викладач іноземної мови

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook