Співпраці науки та бізнесу бути!

25 серпня 2023 року

Ще рік тому наш ректор, пан Станіслав Ніколаєнко на форумі «SEB-22» наголосив, що майбутнє нашої держави – у праці, поєднанні освіти, досліджень і бізнесу.

І дуже приємно, що зараз, не зважаючи на військові дії, тандем бізнесу та агробіологічного факультету вже почав плідну співпрацю. Так, член Ради роботодавців нашого факультету – Віце-президент Міжнародного агрокластера "Дністер", директор ТОВ «Майбутнє будуємо разом» пан Василь Мельникович  вирішив підтримати студентство і започаткував Стипендіальну програму «Мистецтво живлення рослин».

Протягом червня студенти писали мотиваційні листи, і за результатами яких було відібрано 12 найкращих студентів, яким нарешті випала честь особисто познайомитися з Василем Степановичем Мельниковичем. Пан Василь завітав до нашого університету, щоб особисто побачити, познайомитися та поспілкуватися зі студентами, яких було відібрано для участі в програмі «Мистецтво живлення рослин».


Зустріч відкрила декан агробіологічного факультету пані Оксана Тонха. Вона розповіла про знайомство з Василем Степановичем, про амбітні можливості розвитку цієї галузі та висловила теплі слова студентам, чим надихнула на подальшу плідну працю.

Координатором програми стала доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води пані Ольга Кравченко. Вона співпрацює з компанією вже не перший рік, проводить дослідження та знайомить молоде покоління спеціалістів з можливостями розвитку у сфері пошуку екологічно безпечних добрив. Цікаво те, що пані Ольга, завдяки одному зі своїх студентів познайомилася з паном Мельниковичем, і тепер вже вона спонукає  до участі і набуття нових знань, бо, як ніхто інший, знає, що це є гарним поштовхом для майбутніх агрономів.


Під час цієї програми студентів очікують лекції та круті майстер-класи. Також студентам за умови успішного проходження програми гарантується  подальше стажування та навіть майбутнє працевлаштування. А ще Василь Мельникович вирішив матеріально підтримати студентів та започаткував іменну стипендію, яку будуть отримувати найкращі з учасників програми. Наприкінці першої зустрічі студентів запитали про їх враження від почутого та ким вони бачать себе у цій програмі. Враження -  найпозитивніші, студенти запалали бажанням якнайшвидше приступити до початку, а от щодо бачення себе – думки розділилися. Частина зацікавлена у проведенні досліджень безпосередньо на полі, хтось бажає працювати у лабораторних умовах, комусь цікаво пізнати цю тему глибше, щоб мати змогу працювати у маркетингу, а хтось зацікавлений у продажі продукції, тим не менш, всі як один ствердили – хочемо спробувати все!

Андрієнко Олександра,

студентка другого курсу агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook